ВестиДанас претежно облачно и хладно, местимично са кишом, углавном слабог интензитета

Данас претежно облачно и хладно, местимично са кишом, углавном слабог интензитета

Старији мушкарац са кишобраном
Фото: Pexels, илустрација

У Србији претежно облачно и хладно, местимично са кишом, углавном слабог интензитета, а у брдско-планинским пределима са слабим снегом. Током јутра у Војводини могућа је и појава суснежице. Ветар слаб и умерен, на северу и истоку повремено и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од 0 до 5, највиша од 6 до 11 степени.

У Зајечару променљиво облачно, могућа слаба киша. Јак, олујни ветар из правца запада. Минимална температура 3, максимална дневна око 9 степени. Сутра делимично облачно и суво. Најнижа температура 0, највиша до 14 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особама са срчаним обољењима и астматичарима се саветује извесна опрезност услед очекиване биометеоролошке ситуације.

Главобоља и променљиво расположење су могући код метеоропата.

У саобраћају је неопходан повећан опрез.

АМСС

Возаче на путевима у Србији данас очекују променљиви услови у саобраћају, уз могућност јачих пљускова праћених ветром који могу успоравати саобраћај, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

На појединим деоницама кроз брдско планинске пределе учестали су одрони, а опрез је неопходан и на путевима где су због радова на снази измене у режиму саобраћаја.

На граничним прелазима нема задржавања на путничким терминалима док на теретним камиони чекају на излаз из земље на Хоргошу сат и по, на Батровцима око два сата, а на Шиду сат времена.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб