ВестиДанас претежно облачно, могућа слаба киша

Данас претежно облачно, могућа слаба киша

Мушкарац посматра град са прозора свог стана
Фото: Getty Images, илустрација

У Србији ће данас преовлађивати облачно, осетно хладније време, местимично са кишом. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 4 до 8, највиша од 10 на северу до 15 степени на југу и истоку.

Данас у Зајечару претежно облачно, после поднева могућа слаба киша. Ветар слаб до умерен, северни и северозападни. Минимална температура 8, максимална дневна и до 14 степени. Сутра облачно и хладније са кишом. Најнижа температура 5, највиша око 8 степени.

Последњи дани октобра, долазак хладнијих дана, честа појава магле и сумаглице уз повремено слабу кишу наговештавају почетак зимских услова вожње.

Како је саопштио АМСС, то значи и долазак периода у којем ће променљиви и захтевнији временски услови отежавати вожњу.

Данас ће повремено слаба киша условљавати местимично мокре коловозе, али током јутра и вечери повремена магла и ниска облачност преко планинских превоја може додатно успоравати саобраћај, те зато из АМСС упозоравају возаче да буду опрезнији.

Из АМСС подсећају да зимске гуме од 1. новембра спадају у законску обавезу у зимским условима када на коловозу има снега, леда и поледице.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије” на наплатним станицама нема задржавања.

На путничким терминалима на граничним прелазима такође нема задржавања, док на теретним терминалима возила чекају по више сати.

На Батровцима на излазу из земље камиони чекају четири сата, на Келебији два сата, на Хоргошу сат и по, а на прелазима Бачка Паланка и Сремска Рача око сат времена.

Из АМСС подсећају да често долази до формирања дужих колона возила на улазу и излазу из Мађарске и Хрватске, тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб