ВестиДанас претежно облачно, највиша дневна температура до 10 степени

Данас претежно облачно, највиша дневна температура до 10 степени

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији претежно облачно, понегде с краткотрајном кишом, на планинама провејавање снега. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од 1 до 5 , а највиша од 6 до 10 степени.

У Зајечару углавном облачно, током дана могућа киша и снежне падавине. Умерен до јак ветар, североисточни. Минимална температура 2, максимална дневна око 7 степени. Сутра претежно ведро и сунчано. Најнижа температура -2, највиша до 8 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиваних биометеоролошких прилика опрез се и даље саветује срчаним болесницима, као и особама са респираторним тегобама.

Метеоропатске реакције су могуће у виду умора, променљивог расположења и главобоље.

Препоручује се смањење физичких напора код осетљивих особа.

АМСС

Возачи данас могу наилазити на местимично влажне коловозе због повремено слабе кише у нижим или суснежице и снега у вишим пределима али без опасности од поледице јер су темепартуре углавном изнад нултог подељка.

Саобраћај је ван градова умереног интензитета и тренутно се одвија без застоја, међутим, на мања успорења и краће застоје треба бити спреман јер су путари последњих дана присутни на већини путева и итезивно раде на поправци новонасталих оштећења, саопштава Ауто-мото Савез Србије.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије” на наплатним станицама нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције РС на путничким терминалима наших граничних прелаза нема задржавања.

Према информацијама АМСС, на теретним терминалима ГП Хоргош на излазу из Србије се чека четири сата. На Келебији теретњаци чекају два сата, на Градини 60 минута, на Батровцима шест сати, а на граничним прелазима Шид и Бачка Паланка по пет сати. На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб