ДруштвоВремеДанас претежно сунчано, послеподне могућа киша у брдско-планинским пределима

Данас претежно сунчано, послеподне могућа киша у брдско-планинским пределима

Девојке шетају

Ујутру по котлинама југозападне Србије магла. Током дана претежно сунчано. У брдско-планинским пределима уз локални развој облачности могући краткотрајни пљускови са грмљавином. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 14 до 19, а највиша од 29 до 32 степена.

У Зајечару углавном ведро и сунчано. Ветар слаб до умерен, источни и југоисточни. Минимална температура 16, максимална дневна око 31 степен. Сутра делимично облачно, послеподне могућа киша праћена грмљавином. Најнижа температура 17, највиша до 31 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољне биометеоролошке прилике за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Опрез се саветује кардиоваскуларним болесницима и астматичарима.

Метеоропатске реакције су могуће у благој форми.

Учесницима у саобраћају се препоручује опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују добри услови за вожњу, само понегде крајем дана очекују се влажни коловози у неким деловима земље.

Због почетка викенда крајем дана очекује се појачан интензитет саобраћаја.

На магистралним и регионалним правцима проходност је добра и нема ванредних и посебних обустава, сем на оним са редовним и планираним измена због радова.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

  • До 1. новембра 2022. године изводе се радови на рехабилитацији коловоза на делу државног пута I Б реда број 35, на деоници Зајечар (Вршка чука)–Књажевац (Кална). За време извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила, помоћу семафора на 6 деоница, свака деоница је дужине 600 м, а размак између деоница је од 3 до 4 км. Радови су обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом 24 часа непрекидно.
  • Од 5. маја 2022. године, изводиће се радови на поправци моста преко Борске реке, у месту Слатина, на државном путу другог А реда број 166, деоница Бор–Заграђе. Саобраћај ће се преко моста одвијати наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације. Планирани рок завршетка радова је 75 календарских дана (до 18. јула), уколико временски услови дозволе. Радови ће бити обележени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 31. октобра 2022. године на државном путу другог А реда број 165, на деоници Милошева Кула–Лука, биће измењен режим саобраћаја због оштећења моста. Саобраћај ће се одвијати преко девијације, наизменичним пропуштањем возила, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије тренутно нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,395ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб