ДруштвоВремеДанас променљиво и свеже уз смену сунчаних и облачних интервала

Данас променљиво и свеже уз смену сунчаних и облачних интервала

Град Зајечар – Девојке шетају

Јутро хладно са локалном појавом ниске облачности и магле, углавном по котлинама, висоравнима и дуж речних долина југозападне и јужне Србије. Током дана променљиво и свеже уз смену сунчаних и облачних интервала, а местимично се очекује краткотрајна киша или пљусак. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни, у јужним крајевима Србије северни и североисточни. Најнижа температура од 2 до 10 , а највиша од 15 до 19 степени.

У Зајечару делимично облачно са сунчаним периодима. Умерен до јак ветар, западног правца. Минимална температура 8, максимална дневна до 20 степени. Сутра углавном облачно, послеподне могућа киша. Најнижа температура 8, највиша око 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација изазваће уобичајене тегобе код већине хронично оболелих.

Опрез се саветује срчаним болесницима и астматичарима.

Главобоља и несаница су могуће метеоропатске реакције.

Свим учесницима у саобраћају се препоручује појачана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују променљиви услови коловоза, а због слабе кише биће местимично влажни коловози, док маглу и сумаглицу треба очекивати ујутру и увече у котлинама и поред река.

Саобраћај је умереног интезитета, а поподне се очекују више возила на путевима у Србији.

АМСС је препоручио опрез у саобраћају, поштовање саобраћајне сигнализације, ограничења брзине и измена које су уведене на деоницама где су у току радови.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на теретним терминалима на излазу из Србије задржавање је: на Хоргошу, Келебији, Батровцима и Шиду 180 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб