ВестиДанас променљиво облачно и топлије са дужим сунчаним периодима

Данас променљиво облачно и топлије са дужим сунчаним периодима

На северозападу Србије постепено наоблачење, које ће се у току дана ширити ка централним деловима земље. Киша се очекује од ујутро на северу Војводине, у току дана и у остатку покрајине, а увече и ноћу падавинска зона измештаће се преко централних крајева Србије даље на југ, где ће се већи део дана задржати претежно сунчано и топло. Јужни и југозападни ветар у појачању и скретању на северозападни, послеподне прво у Војводини, а увече и ноћу и у осталим крајевима. Најнижа температура од 6 до 13, а највиша од 17 на северу Војводине до 30 степени на југу Србије.

У Зајечару сунчано, топлије и суво. Ветар слаб до умерен, јужни и југозападни. Минимална температура 8, максимална дневна до 27 степени. Сутра променљиво облачно и свежије. Најнижа температура 7, највиша око 19 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може узроковати појачане тегобе код астматичара и реуматичара, као и особа са повишеним крвним притиском.

Очекују се израженије метеоропатске реакције, нарочито у виду главобоље, лошег расположења и нервозе.

У саобраћају се препоручује додатна пажња.

АМСС

На ауто-путевима у Србији јутрос умерен број возила па се на наплатним рампама пролази без задржавања, а слично је на магистралним и регионалним правцима на којима је, такође, проходност добра, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

У поподневним сатима могућ је нешто већи број возила на градским саобраћајницама, као и на излазима из већих градова.

На наплатним станицама на ауто-путевима и на граничним прелазима нема задржавања возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб