ВестиДанас сунчано и топло, максимална дневна температура и до 35 степени

Данас сунчано и топло, максимална дневна температура и до 35 степени

Аутомобил на асфалтном путу у парку
Фото: Shutterstock, илустрација

У Србији претежно сунчано и топло. Од средине дана уз локални развој облачности местимично се очекују краткотрајни пљускови са грмљавином, угланом на југозападу, југу и југоистоку. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од 15 до 22, највиша дневна од 30 до 35 степени.

У Зајечару претежно ведро и сунчано. Ветар слаб до умерен, источни и североисточни. Минимална температура 19, максимална дневна и до 35 степени. Сутра сунчано и топло. Најнижа температура 18, највиша око 34 степена.

Из АМСС упозоравају да неприлагођеност брзине мокрим коловозима директно продужава зауставни пут, што представља један од значајнијих фактора безебедне вожње, посебно у овим данима када је на путевима велики број возила.

Саобраћај у Србији се одвија без застоја, сем на деоницама где је због радова дошло до привремене измене у његовом редовном одвијању.

АМСС наводи да у последњим даним августа треба очекивати повремене таласе који могу доносити дужа задржавања на прелазима Хоргош, Батровци, Гостун и Прешево.

На путничким терминалима на граничним прелазима од јутрос нема дужих задржавања, а на Хоргошу се на излазу из Србије чека око 45 минута, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Теретна возила на теретним терминалима чекају мало дуже, па су тако задржавања на Хоргошу 90 минута, а на Kелебији и Батровцима два сата.

Повремени летњи пљускови и данас могу утицати на чешће застоје и прекиде у саобраћају јер је коловоз најклизавији са првим капима кише.

На наплатним станицама у Србији нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб