ВестиДанас топло, али са кишом – пљускови и град на истоку, сунчано...

Данас топло, али са кишом – пљускови и град на истоку, сунчано само у Бачкој и Срему

Киша, капи кише
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији топло. У Бачкој и Срему претежно сунчано. У осталим пределима променљиво облачно, на истоку и југоистоку ујутру и преподне, а од средине дана и у осталим крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. У источним деловима Србије биће услова за временске непогоде: појаву града, обилних пљускова за кратак период и јаког ветра у зони падавина. Најнижа температура од 12 до 20 степени, а највиша од 27 до 32 степена.

У Зајечару углавном облачно са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб до умерен, северни и северозападни. Минимална температура 16, максимална дневна око 26 степени. Сутра време налик данашњем, углавном облачно са кишом и пљусковима. Најнижа температура 17, највиша до 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација неповољно ће утицати на већину хронично оболелелих.

Опрез се саветује астматичарима, реуматичарима и срчаним болесницима.

Код осетљивих особа су могући болови у мишићима и раздражљивост као метеоропатске реакције.

АМСС

Саобраћај у Србији је умереног интензитета, а возачима се због високе дневне температуре препоручују чешће паузе за време вожње, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Опрез се саветује и на деоницама на којима је због радова измењен режим саобраћаја. На наплатним рампама нема задржавања возила.

На граничним прелазима нема задржавања путничких ни теретних возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб