ВестиДанас умерено облачно и углавном суво, највиша дневна температура до 10 степени

Данас умерено облачно и углавном суво, највиша дневна температура до 10 степени

У Србији умерено облачно и суво, а само ујутру на југу уз више облачности понегде са слабим снегом. Увече на северу и западу, а током ноћи и у осталим крајевима јаче наоблачење, местимично са мешовитим падавинама (кишом и снегом). Ветар слаб и умерен, југозападни, у Тимочкој Крајини северозападни. Најнижа температура од -4 до 0, највиша од 4 до 10 степени.

У Зајечару местимично облачно са сунчаним периодима. Умерен до јак ветар, западни. Минимална температура -1, максимална дневна око 4 степена. Сутра променљиво облачно, увече могућа киша. Најнижа температура -1, највиша до 9 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиване биометеоролошке ситуације извесна опрезност се и даље саветује срчаним болесницима и астматичарима док ће код осталих група хронично оболелих тегобе бити у слабљењу.

Могући су главобоља и реуматски болови.

АМСС

Престанак падавина и повољније временске прилике у односу на претходне дане допринеће бољој проходности путева, саопштио је АМСС.

У нижим пределима коловози су влажни, у планинским пределима централне, западне, источне и југоисточне Србије снега има у расквашеном стању, док на путевима изнад 1.000 метара надморске висине на подручју Ужица, Ваљева, Ивањице, Сјенице, Нове Вароши, Новог Пазара, Неготина, Зајечара, Куршумлије, Ниша и Врања има угаженог снега и до 10 цм, при чему је употреба ланаца обавезна.

Боља проходност очекује возаче ка зимским туристичким центрима.

Свим возачима који планирају пут на Копаоник, препоручује се прилаз са западне стране, преко Јошаничке Бање.

Магла, мокар коловоз и поледица, разлог су да и поред редовних интервенција путара, возаче упозоримо да брзину и вожњу прилагоде условима на путу, наводи АМСС у саопштењу.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања путничких возила.

Камиони на Хоргошу, на излазу, чекају 180 минута, Батровцима 240 минута, Шиду 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб