ВестиДанас умерено облачно и ветровито, могућа слаба киша у Тимочкој Крајини

Данас умерено облачно и ветровито, могућа слаба киша у Тимочкој Крајини

Јесен, опало лишће, капљице кише

Ујутро по котлинама југозападне Србије понегде магла. Током дана умерено облачно, ветровито и топло. У Тимочкој Крајини облачно и тмурно, могућа је слаба киша. Увече и током ноћи ка понедељку јаче наоблачење са кишом са југозапада. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак и олујни, на југу Баната и са ударима орканске јачине, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 2 до 9, највиша од 8 до 15 степени.

У Зајечару углавном облачно и тмурно, поподне могућа киша. Умерен до јак ветар, источни и североисточни. Минимална температура 4, максимална дневна до 8 степени. Сутра углавном облачно са кишом и пљусковима. Најнижа температура 0, највиша око 5 степени.

АМСС

Јак ветар и данас у кошавском подручју може стварати проблеме возачима, посебно оним који управљају возилима са приколицом, теретним возилима и аутобусима, упозорава АМСС.

Повремено олујну јачину ветра треба очекивати на улазу у Ђердапску клисуру, на мостовима и надвожњацима, али и на путевима преко планинских превоја, попут Честобродице, Попадије, Тресибабе и Црног Врха.

У шумским подручјима поломљено грање и опало лишће представља још једну опасност на путу због које возачи морају додатно смањити брзину, а посебно током ноћи и јутра када је видљивост слаба.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на путничким терминалима граничних прелаза.

Теретна возила на Батровцима на излазу чекају 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,798ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб