ВестиДебата о образовном систему у зајечарском Омладинском центру

Дебата о образовном систему у зајечарском Омладинском центру

Јавна трибина „Куда иде образовање у Србији” у зајечарском Омладинском центру

У уторак, 10. марта у Омладинском центру у Зајечару, наставља се серијал јавних дебата под називом „Рашчивијавање”. Тема најновијег издања ће бити стање образовног система и просвете у нашем граду и земљи.

Који је циљ образовног система у Србији? Зашто трећина студената, након дипломирања, жели да напусти Србију? Које су предности и мане нашег образовног система? Да ли наставни планови прате токове савременог друштва и потребе тржишта? Како се стварају, мотивишу и како запошљавају млади наставни кадрови? Шта просветни радници мисле о електронским дневницима, примени вештачке технологије у настави и најављеним холограмским наставницима? Са друге стране, да ли се ученици исувише фокусирају на понављање знања, уместо на критичко размишљање, анализирање проблема, креативност, тимки рад, решавање конфликата, презентационе вештине?

Шта је дуално образовање и како оно функционише у Зајечару и Србији? Зашто се у јавности повела расправа око могућих злоупотреба оваквог модела образовања? Да ли је бојазан о експлоатацији ученика као јефтине радне снаге оправдана?

О овим и сродним питањима разговараће уважени гости:

• Слађана Стојановић Дицков – професорка филозофије и грађанског васпитања.
• Татјана Рачић – стручни сарадник у Комори Србије – Комори Зајечар.
• Горан Манојловић – пред. ГО Уније синдиката просветних радника у Зајечару.
• Горан Станковић – директор Техничке школе у Зајечару.

Трибину води и уређује Данијела Миловановић Недељковић.

Улаз на трибину „Куда иде образовање у Србији” је бесплатан, а они који не буду могли да присуствују лично, биће у могућности да директан пренос гледају на званичној Facebook страници Омладинског центра. Почетак је заказан за 18:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб