Вести"Дечији центар" Зајечар: Др Афердита Мустафа – друга гошћа пројекта "И ЈА...

„Дечији центар“ Зајечар: Др Афердита Мустафа – друга гошћа пројекта „И ЈА САМ МАЛАЛА – Образовање је моћ“

„Дечији центар” Зајечар: Др Афердита Мустафа друга гошћа у оквиру пројекта „И ЈА САМ МАЛАЛА – Образовање је моћ”

„Дечији центар“ Зајечар ће угостити др Афердиту Мустафа, у понедељак 29. новембра 2021.

Дружење са средношколкама/цима у зајечарској Гимназији заказано је у 13.20 часова, у оквиру седнице Парламента. Након тога предвиђено је дружење са ученицама/цима Медицинске школе у 14.10 часова.

Истог дана, гостовање др Мустафе биће у Нишу у Школи моде и лепоте. У уторак 30. новембра дружење ће бити настављено у Бујановцу у Средњој школи „Сезаи Сурои“ и Стручној школи „Свети Сава“.

Др Афердита Мустафа – педијатар, друга је гошћа у оквиру пројекта “И ЈА САМ МАЛАЛА – Образовање је моћ”.

Др Афердита Мустафи – педијатар ради у Дому здравља у Бујановцу. Медицински факултет завршила је на Универзитету у Приштини, а специјализацију на Медицинском факултету Универзитета у Нишу. Њен отац је био занатлија, а мајка домаћица, поносна је на њих и подршку коју су јој давали да оствари свој сан, упркос препрекама на које је наилазила. Данас вредности којима су је научили, преноси на своје троје деце. Од 2002. године активна је у политичком животу, као одборница у више мандата. Не може да замисли дан у коме није учинила или се потрудила да учини нешто добро за локалну заједницу, за људе који верују у њен рад.

Пројектом је предвиђено да током 16 месеци, 24 девојке из Ниша, Бујановца и Зајечара, буду оснажене и едуковане да кроз развој интерперсоналних и дигиталних вештина, промовишу вредности образовања у школама, кроз медије и друштвене мреже.

Основни циљ пројекта је превенција осипања из школског система, подстицање на личну иницијативу за променом, као и оснаживање за учење и откривање могућности каријерног напредовања девојака развојем њихових талената и капацитета.

Пројекат је подржала Екуменска иницијатива жена из Омиша.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре

Društvene mreže

22,920ПратилацаЛајкуј
3,778ПратилацаЗапрати
1,284ПратилацаЗапрати
113ПратилацаБаци суб
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x