ДруштвоВремеДелимично облачно и хладније, до 16 степени

Делимично облачно и хладније, до 16 степени

Јесен, гране, лишће

У Србији умерено облачно и хладније. У централним и јужним деловима биће местимично с кишом и локалним пљусковима, а на високим планинама и са краткотрајним снегом. Дуваће слаб и умерен, на истоку Србије и у планинским пределима повремено јак северозападни ветар. Најнижа температура од 4 до 10, највиша дневна од 11 до 16 степени.

У Зајечару делимично облачно. Минимална температура 7, максимална дневна око 15 степени. Дуваће умерен до јак ветар, северозападног правца. Сутра облачно и понегде са кишом. Најнижа температура 4, највиша до 16 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу имати релативно повољан утицај на већину хроничних болесника.

Известан опрез се саветује кардиоваскуларним болесницима као и нервно лабилним особама.

Тегобе могу имати и астматичари.

Могуће су метеоропатске реакције у виду умора и поспаности.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују слаба киша и местимично влажни коловози који могу отежети вожњу, као и магла, или ниска облачност, због које је видљивост на појединим деоницама мања од 200 метара.

Због продуженог викенда биће појачан саобраћај, а вожња ће често бити успорена.

На бројним путевима у току су радови уз измене у режиму саобраћаја, па се саветује додатна пажња.

Присутна је местимично опасност од одрона.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. На планинским превојима местимично има магле, па је видљивост смањена до 50 метара. Радови су у току на путу Параћин – Зајечар, радови на санацији коловоза продужавају се до 16. новембра 2022. од 07:00 до 16:00 сати, уз наизменично пропуштање возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавање има на излазу из Србије на Хоргошу 90 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Хоргошу 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб