Делимично облачно време, поподне престанак падавина и разведравање

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији променљиво облачно време, местимично са кишом и локалним пљусковима, који ће на истоку и југу Србије понегде бити праћени и грмљавином. После подне очекује се престанак падавина и делимично разведравање. Дуваће слаб и умерен ветар, у планинским пределима повремено и јак западни и северозападни. Најнижа температура од 5 до 9 степени, а највиша од 9 степени до 24 степена.

Од недеље до уторка очекује се да ће бити топлије, у већини места суво са сунчаним интервалима.

У Зајечару делимично облачно, понегде у току дана са кишом. Минимална температура 11, максимална дневна до 22 степена. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Сутра променљиво, са више сунчаних интервала. Најнижа температура 7, највиша око 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Неповољне биометеоролошке прилике, поготово за срчане болеснике и реуматичаре, ће се поправити током послеподнева и допринети смањењу тегоба код већине хронично оболелих.

Метеоропатске реакције у виду болова у мишићима и зглобовима, као и променљивог расположења у смањењу током дана.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су местимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким и на теретним терминалима на излазу из Србије нема дужих задржавања.