Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Deset tačaka na dnevnom redu 67. sednice Gradskog veća grada Bora
Foto: bor.rs

Deset tačaka na dnevnom redu 67. sednice Gradskog veća grada Bora

Na današnjoj sednici Gradskog veća grada Bora, članovi veća odlučili su da usvoje i izmenu Odluke o kretanju teretnih vozila na području grada. U odluci je definisano da svi privredni subjekti koji imaju alternativnu saobraćajnicu na teritoriji grada Bora ne mogu dobiti prolaz kroz grad, odnosno teretna vozila tih privrednih subjekata moraju se kretati alternativnim pravcem. Izmena se odnosi na privredne subjekte koji nemaju alternativnu saobraćajnicu, a ovom izmenom omogućava se privrednim subjektima da, uz novčanu nadoknadu, mogu koristiti saobraćajnice.

Usvojen je i predlog Rešenja o obrazovanju Koordinacionog tima za izradu Plana razvoja grada Bora za period 2021–2028. godine, u okviru koga će biti formirane tematske radne grupe i to za ekonomski razvoj, društveni razvoj i za zaštitu životne sredine koje će učestvovati u formulisanju prioriteta, ciljeva i mera u procesu izrade samog plana.

Jedna od tačaka dnevnog reda bio je i predlog odluke o izmeni odluke o gradskim administrativnim taksama, usvojen je i predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza za 2021. godinu, dok su usvojeni i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na program o izmenama i dopunama Programa poslovanja javnih preduzeća „Toplana” Bor i preduzeća za stambene usluge „Bor” za 2020. godinu.

Možda će Vas zanimati

Zaječarski bodibilderi uspešni i na Kupu Vojvodine

Prethodnog vikenda održan je Kup Vojvodine, a zaječarski bodibilderi zabeležili su ponovo uspehe i vratili …

Korona virus — COVID-19

U Zaječaru još 5 pozitivnih lica na korona virus, preminule dve osobe

Na osnovu 32 novoobrađena PCR i AG uzorka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica