VestiDevetoro Negotinaca dobilo ugovore za samozapošljavanje

Devetoro Negotinaca dobilo ugovore za samozapošljavanje

Devetoro Negotinaca dobilo ugovore za samozapošljavanje
Foto: Opština Negotin

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin uručio je, na prijemu koji je upriličen u maloj sali Opštine Negotin, devet ugovora za samozapošljavanje građanima Negotina koji su se odlučili da pokrenu sopstveni biznis.

Čestitajući početak rada u oblasti privatnog preduzetništva Veličković je istakao da ga raduje činjenica da postoji interesovanje za za subvencionisanje samozapošljavanja.

Vladimir Veličković — predsednik opštine Negotin
Foto: Opština Negotin

„Ovo je jedan vid pomoći zainteresovanim sugrađanima da mogu da realizuju svoje biznis ideje. Primetio sam da ima zainteresovanih kandidata koji ovog puta nisu prošli, s obzirom da se trend podnošenja zahteva za subvencionisanjem samozapošljavanja privatnih preduzetnika povećava iz godine u godinu. I u toku naredne godine, ukoliko se bude pojavilo još više zahteva potrudićemo se da izdvojimo sredstva koja su neophodna da se i tim ljudima izađe u susret, i da i oni pokrenu svoje biznise za koje su konkurisali. U delu tehničke podrške, u okviru koje bi lokalna samouprava finansirala sama taj iznos, postoji mogućnost da se i spisak profila biznis planova proširi, kako bismo mogli da izađemo u susret i građanima koji po ovom konkursu,a imaju dobar biznis plan, nisu mogli da se prijave”, poručio je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Devetoro Negotinaca dobilo ugovore za samozapošljavanje
Foto: Opština Negotin

Trogodišnjim lokalnim akcionim planom opštine Negotin koji je počeo sa realizacijom ove godine, za mere samozapošljavanja i obavljanje stručne prakse iz opštinskog budžeta je opredeljeno dva miliona dinara.Za subvencionisanje devet privatnih preduzetnika, u oblastima proizvodnje i usluga, ukupno je izdvojeno 2.250.000 dinara, 1,2 miliona iz budžeta opštine Negotin i 1.050.000 dinara iz republičkog budžeta.

Lidija Načić — direktorka Nacionalne službe zapošljavanja Bor
Foto: Opština Negotin

„2.250.000 dinara je dobilo devetoro preduzetnika čija je obaveza da u narednih godinu dana imaju otvorene svoje preduzetničke radnje. Ono što je jako dobro je da je u ovoj godini, kada je u pitanju samozapošljavanje, 38 Negotinaca podnelo zahtev po republičkom konkursu, a da je 15 dobilo sredstva, tako da je ukupno uz pomoć opštine Negotin i Nacionalne službe za zapošljavanje 24 preduzetnika otvorilo svoje preduzetničke radnje. To su razne vrste delatnosti od građevinske, uslužne, krojačke, frizersko-kozmetičarske, knjigovodstvene, advokatura. I ovom prilikom se pokazalo da je porastao trend interesovanja Negotinaca za samozapošljavanje, pa se nadam da će i u idućoj godini, s obzirom da je Lokalni akcioni plan usvojen od strane opštine Negotin za tri godine, biti takođe izdvojeno dva miliona dinara, a kao što je rekao i predsednik Veličković, ukoliko bude zainteresovanih lica za otvaranje preduzetničkih radnji da će opština Negotin izdvojiti i dodatna sredstva i pomoći Negotincima da osnuju svoje preduzetničke radnje i krenu u svet biznisa”, istakla je Lidija Načić, direktorka Nacionalne službe zapošljavanja Bor.

Na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja u opštini Negotin na posao trenutno čeka 1.982 lica od kojih je 1.077 žena.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,693PratilacaLajkuj
3,959PratilacaZaprati
1,237PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x