Тимочка КрајинаКњажевацДодељена поклон честитка прворођеној беби у општини Књажевац

Додељена поклон честитка прворођеној беби у општини Књажевац

Додељена поклон честитка прворођеној беби у општини Књажевац

Заменица председника општине Књажевац Марија Јеленковић јуче је посетила прворођену бебу у 2023. години како би у складу са Одлуком о буџетском фонду за повећање наталитета општине Књажевац и одредбом Правилника за коришћење буџетског фонда за повећање наталитета општине Књажевац доделила поклон честитку у износу од 120.000,00 динара.

„Ова поклон честитка је знак пажње општине Књажевац, као и једна од активних мера за повећање наталитета у нашој општини. Поред тога, општина Књажевац се труди да годишње издвоји што већу суму новца за социјалну и дечију заштиту. Мерама као што су једнократне новчане помоћи, подршка рађањима у родитељству, родитељским додацима, додељивањем стипендија надареним ученицима и студентима, бесплатним смештајем у Дому ученика покушавамо на најбољи начин да решимо проблематику и издвојимо довољно средстава за даљи подстицај наталитета, иако смо свесни да мере популационе политике не зависе само од тога. Било нам је задовољство да се данас упознамо са малим Божидаром и његовим родитељима, уједно желећи да оваквих сусрета буде још више. Божидар је један здрав инапредан дечак, тако да једино остаје да пожелим да не буде још дуго јединац”, додала је заменица општине Књажевац, Марија Јеленковић.

Прва беба у књажевачком породилишту рођена је четвртог јануара 2023. године. Маријана Маринковић је на свет донела снажног дечака, Божидара Маринковића. У циљу повећања броја беба, општина Књажевац наставља да спроводи мере пронаталитетне политике.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,494ПратилацаЛајкуј
4,234ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб