ВестиДођи, купи, помози: Хуманитарни базар за малог Богдана у Зајечару

Дођи, купи, помози: Хуманитарни базар за малог Богдана у Зајечару

Хуманитарни базар „Дођи, купи, помози” у Зајечару: Новчана помоћ за малог Богдана Гицовића

На Тргу ослобођења у Зајечару ће у недељу, 6. септембра, бити одржан хуманитарни базар под називом „Дођи, купи, помози” са циљем да се скупи што више новчаних средстава за Богдана Гицовића (5) из Зајечара, којем је још увек потребна сума новца за живот и боравак током лечења у Барселони.

„Позивају се сви људи добре воље да се прикључе овој хуманитарној акцији тако што ће направити неке слаткише или сланише који ће се продавати посетиоцима базара који ће плаћати тако што ће убацивати новац у кутију за прилоге. Осим хране, уколико имате играчке које су ваши малишани прерасли или им нису више занимљиви, понесите и њих. Обрадујте ваше дете књигом, играчком, сувениром, засладите се, учествујте у наградној игри. Заједничким снагама можемо да помогнемо Богдану. Наше мало њему значи пуно”, поручује Медиана Митровић, организатор базара.

Све време ће шетати маскоте из омиљених цртаћа, биће ту и кловн, дворац за игру за децу и много још тога за најмлађе.

Осим активног учешћа на базару, можете помоћи тако што ћете посетити базар, купити неку ситницу и за узврат убацити новца колико сте у могућности у „хуманитарну кутију“.

Базар се одржава од 16:30 до 19:30 на Тргу ослобођења у Зајечару.

Богдан Гицовић (5) из Зајечара се налази на лечењу у Шпанији на клиници СЈД у Барселони. Богдан болује од тумора у малој карлици тзв. рабдомиосаркома. Неопходна средства за лечење су сакупљена.

План лечења је брахитерапија. Коначно Боба има шансу да то страно тело нестане из његове карлице. Између 3 и 6 месеци ће трајати лечење.

„За нама су јако тешке 2 године Богданове борбе за живот. Богдан је прошао кроз 52 недеље хемотерапије, 28 дана зрачења као и делимичне операције туморске масе. Тачније од 18.07.2018. Његова борба се наставља, где је он много јачи и са великом жељом да ово све буде иза њега. Овога пута има поново шансу да хода, уз помоћ лонгета које мора да носи наредних годину дана”, кажу Богданови родитељи.

Новац који се сакупља је за трошкове живота, за храну, лекове, пелене, услуге преводилаца, превоз од куће до болнице и назад и свакодневне потребе у Барселони. Трошкови су јако велики тамо и већина ствари прескупа.

„Живот је борба и само борба, а да би Богдан могао да се избори и победи, треба нам ваша помоћ. Молимо све људе добре воље који могу да помогну да Богдан победи ову битку”, апелују Богданови родитељи.

Динарски рачун:
265-0000005399899-86

Девизни рачун:
SWIFT Code: RZBSRSBG
Raiffeisen Bank AD, Београд, РС
IBAN: RS35265090000000007341
Богдан Гицовић, Плитвичка 2, Зајечар, РС

PayPal:
Марина Гицовић +381611929934
laudanovic.marina@gmail.com

Western Union:
Марина Гицовић +381616406479
Serbia

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб