Тимочка Тимочка
Почетна / Тимочка Крајина / Бор / Договор за спортску будућност Тимочке Крајине: Отворена летња школа спорта у Зајечару, Бору, Неготину и Књажевцу
Отворена летња школа спорта у Зајечару, Бору, Неготину и Књажевцу: Састанак
Фото: Глас спорта

Договор за спортску будућност Тимочке Крајине: Отворена летња школа спорта у Зајечару, Бору, Неготину и Књажевцу

Када би и у осталим сферама сарађивали као у области спорта, ситуација у Тимочкој Крајини би била далеко боља. Отуда, овај договор постигнут на састанку у просторијама Спортског савеза града Зајечара добија на значају.

Отворена летња школа спорта, програм зајечарске “куће спорта” биће следеће године реализован и у Бору, Неготину и Књажевцу, пре свега на добробит деце узраста од 6 до 11 година, који ће бити и учесници спортске манифестације, заказане за јул следеће године.

Састанку у Зајечару присуствовали су Милош Луковић, испред Асоцијације „Спорт за све” из Бора, Душан Матејевић, генерални секретар Спортског савеза општине Неготин и Крунислав Симић, први човек Асоцијације „Спорт за све” из Књажевца.

Они су се сагласили да је једна оваква права спортска прича и више него потребна, посебно у време летњих месеци и школског распуста, када и нема спортских дешавања.

„Биће то право тимочко спортско лето, још ћемо разговарати око саме организације, ово је само иницијални договор о постулатима. Укупно 160 деце, по 40 из сваког града биће учесници Отворене летње школе спорта, која ће наизменично бити одржана у Бору, Књажевцу, Неготину и Зајечару, који ће бити домаћин завршнице”, поручио је иницијатор и домаћин састанка, Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара.

Учесници састанка истакли су и да ће из сваког града бити ангажовани и млади тренери и професори физичког васпитања, који ће водити екипе, које ће се надметати у различитим спортским дисциплинама, док ће о коначном термину јавност бити благовремено обавештена.

Можда ће Вас занимати

Још 10 новоинфицираних лица у Зајечару, једна особа преминула

Према најновијем извештају Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, у последња 24 часа обрађени су …

Радови на уређењу парка преко пута дрвеног моста на Поповој плажи се приводе крају

Данас и сутра, радници ЈКП „Тимок – одржавање”, приводе крају радове на уређењу парка преко …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница