ПромоДокТок: Разговор који лечи

ДокТок: Разговор који лечи

ДокТок: Разговор који лечи

Платформа за бесплатне здравствене консултације „ДокТок” покреће кампању „Разговор који лечи” у сарадњи са Психоаналитичким друштвом Србије у оквиру које омогућава бесплатну психолошку подршку свакога дана.

Разговори са психотерапеутима и психолозима обављаће се свакога дана на сајту платформе, где грађани могу да погледају листу доступних психолога, њихову доступност и слободне термине, као и да закажу своју консултацију код одабраног стручњака или се одмах повежу са неким од тренутно доступних.

Последњих година, брига о менталном здрављу постаје све прихваћенија и једнако важна као и физичко здравље, те се и могућности неге и бриге о истом све више прилагођавају потребама појединца. Уз помоћ телемедицине, могућност онлајн разговора са стручњаком постала је доступна кад год вам је потребан разговор, без обзира на време и место.

„Најновија истраживања на овом пољу доказују нам да је онлајн терапија поједноставила и олакшала живот многим клијентима”, наводи Наташа Стојадиновић, дипломирани дефектолог, специјални педагог, породични саветник и психотерапеут под супервизијом и стручњак са којим можете разговарати путем платформе „ДокТок”. Она додаје и да се онлине саветовање показало ефикасним и у подстицању деце и тинејџера на терапију јер им се чини да им је угодније коришћење интернета.

Психолози и психотерапеути ДокТок„” платформе наводе да су предности онлајн психотерапије готово исте као и код традиционалне, где пацијенти разговором добијају потребну помоћ, уз додатни бенефит да исту добијају када и где им је потребна, чак и из удобности свог дома. Осим тога, да би терапија била успешна потребно је да се пацијент осећа угодно и комфорно, што је употребом технологије свакако олакшано, јер се исте обављају из познатног и пријатног окружења. Потребни су само телефон или рачунар са стабилном интернет везом, како бисмо ступили у контакт са неким од око 30 доступних психолога и психотерапеута путем аудио или видео позива, али и чет опције.

Предност онлајн терапије је и уштеда времена потребног за одлазак на сеансу, али и чињеница да не постоји огрничење на место у ком живите. Можете одабрати психотерапеута из било ког града у Србији, а приступити му веома брзо и лако, из своје собе или канцеларије.

„Ако желите са неким да поразговарате, али вам се не свиђа идеја да лежите на терапеутовом каучу, не морате – можете се удобно сместити на свом каучу или фотељи и причати са нама о важним за вас темама преко ’ДокТока’”, каже Андреа Мензалин, психоаналитичар у едукацији.

У оквиру кампање „Разговор који лечи” за разговор ће свакодневно бити доступни психолози и психотерапеути „ДокТок” платформе, а све што је потребно да урадите јесте да посетите „ДокТок” сајт, направите свој профил и одаберете жељеног стручњака за консултацију. На располагању ћете имати некога ко ће вас саслушати, разговором помоћи око недоумица или проблема који имате, али и пружити сталну психолошку подршку када и где год да вам је потребно.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб