Timočka Timočka
Početna / Vesti / „Dr Nenad Ristović – Pobeda”: Održana pres-konferencija o aktivnostima i ciljevima pokreta

„Dr Nenad Ristović – Pobeda”: Održana pres-konferencija o aktivnostima i ciljevima pokreta

Predstavnici Pokreta građana „Dr Nenad Ristović – Pobeda” održali su konferenciju za medije, na kojoj je bilo reči o aktivnostima i ciljevima ovog pokreta, ukoliko oni dođu na vlast 28. marta.

Dr Nenad Ristović, kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izobrima, istakao je da će oni raditi na stabilizaciji javnih preduzeća, izvlačenju grada iz bankrota i ulaganju u sve sfere života.

„Ideja za nastanak ove grupe građana i njihove odborničke liste potekla je iz želje značajnog broja građana da svoju društvenu i političku aktivnost usmere ka zaustavljanju daljeg propadanja našeg grada. Naše aktivnosti, posle izbora 28. marta, biće usmerene na stabilizaciju javnih preuzeća i ustanova, koja su nedomaćinskim upravljanjem dovedena do propasti. Zaustavićemo i poništiti sva javno-privatna partnerstva koja su formirana na štetu građana, posebno ona koja se odnose na staro, novo i sva seoska groblja. Takođe, radićemo i na infrastrukturnim projektima, sa kojima će učestvovati kod agencija, ministarstava i fondacija, kao i da će se staviti akcenat na poljoprivredni razvoj”, poručio je Ristović.

Ristović je dodao da je dosadašnja praksa skupih kredita opteretila budžet Zaječara i dovela grad do bankrota.

„Ulaganjem od 100 miliona dinara na godišnjem nivou, kroz programsko finansiranje i sufinansiranje omogućićemo dalje propadanje sela. To je jedini način da zadržimo mlade ljude u našim selima i omogućimo im adekvatan i pristojan život. Pomagaćemo privrednicima i preduzetnicima i omogućiti im uslove za razvoj, a akcenat će biti i na obrazovnim ustanovama. Politikom aktivnog učešća u infrastrukturnim projektima, zajedno sa privrednicima i preduzetnicima, učestvovaćemo u otvaranju novih radnih mesta. Ulagaćemo i u mlade ljude, obrazovanje, kao i u usavršavanje i nastavnika i profesora”, rekao je Ristović.

Ristović je dodao da će ugroženi građani sa ovim sistemom moći da računaju na pravilnu i pravednu raspodelu sredstava, kao i na pomoć koja im sleduje i da će građani moći da učestvuju u formiranju, kreiranju i realizaciji sredstava budžeta svojim predolzima, a biće izrađena “socijalna karta”.

Možda će Vas zanimati

Timočki Zodijak: Dnevni horoskop za 16. april 2021.

Petak pred nama donosi energiju Sunca koje pravi kvadrat sa Plutonom. Ovo je aspekt koji …

Mestimično oblačno sa sunčanim periodima, najviša dnevna temperatura do 14 stepeni

U Srbiji ujutro hladno sa slabim mrazom, ponegde po kotlinama magla. U toku dana pretežno …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica