Друга по реду манифестација традицоналног народног стваралаштва „Глас са Ветрена” одржана у Малом Извору

Друга по реду манифестација традицоналног народног стваралаштва „Глас са Ветрена” одржана у Малом Извору

У пуној сали Дома културе у Малом Извору код Зајечара, синоћ је одржана друга по реду манифестација традицоналног народног стваралаштва „Глас са Ветрена”.

Након дефилеа приређен је богат културно-уметнички програм у коме је учествовало пет КУД-ова са територије града Зајечара: „Ново доба” из Грлишта, „Ромулијана” из Гамзиграда, „Зоран Гајић” из Рготине, „Шљивар” из истоименог места и „Слога” из Вражогрнца.

Вредне мештанке Малог Извора припремиле су слане и слатке ђаконије како би домаћински дочекале госте.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине Центар за културу „Зоран Радмилловић” у сарадњи са Месном заједницом Мали Извор, а покровитељ је град Зајечар.

Ово је већ трећа манифестција која је од почетка године организована у селима на територији града Зајечара, а до краја године биће одржано чак 40. Намера је да се смотре народног стваралаштва организују у свим селима која то желе.

Манифестације су врло значајне, јер поред очувања традиције, представљају једини културни догађај у селима на територији града Зајечара. Важно је и то што су допринеле оживљавању фолклорних ансамбала у 15-так села.