Тимочка КрајинаБорДржавни секретар Дејан Антић уручио борачке легитимације у Бору

Државни секретар Дејан Антић уручио борачке легитимације у Бору

Државни секретар Дејан Антић уручио борачке легитимације у Бору

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дејан Антић уручио је борачке легитимације у Бору.

Борачке легитимације овом приликом уручене су свим борцима који су бранили отаџбину у ратовима од 1990. до 1999. године.

Државни секретар Дејан Антић уручио борачке легитимације у Бору

Присутне борце у име града Бора најпре је поздравио заменик градоначелника Бора Миливоје Јаношевић, а потом им се обратио и државни секретар проф. др Дејан Антић.

Државни секретар Дејан Антић уручио борачке легитимације у Бору

Антић је овом приликом истакао да борачке легитимације осим што представљају идентификационе картице, борцима омогућавају и одређени вид погодности код различитих друштвено одговорних предузећа и компанија.

Проф. др Дејан Антић – државни секретар Министарства за рад, запошљавања, борачка и социјална питања

„У име министра Николе Селаковића, свим борцима на територији града Бора који су извршили поступак регистрације, данас смо свечано уручили борачке легитимације. Овај свечани чин јасно показује да држава Србија посвећује велику пажњу борачкој популацији. Када је 2020. године на иницијативу председника Александра Вучића, усвојен Закон о борцима, ратним војним инвалидима и породицама палих бораца, њиме су дефинисана права српских бораца. Према истом Закону наши борци, између осталог, остварују право на борачку легитимацију и право на највише признање државе Србије за заслуге које су имали у одбрани земље, а то је свакако Борачка споменица. Дуги низ година о борцима се није пуно водило рачуна. Тај период када су борци били потпуно запостављени и омаловажавани, јесте период који је уследио након 5. октобра 2000. и трајао нешто више од једне деценије. Данас Богу хвала руководство државе Србије показује огромно поштовање према свим нашим грађанима који су у тешким временима 90-их година обукли српску униформу, узели оружје и бранили свој народ и територијални интегритет сопствене државе. Ти људи су свој патриотизам доказали не речима, већ својим делима, и зато им дугујемо велику захвалност. И зато министар Селаковић и Министарство за рад неуморно раде на унапређењу положаја бораца у српском друштву. И због тога је наше Министарство са одређеним бројем друштвено-одговорних компанија потписало посебне уговоре који носиоцима борачких легитимација омогућавају низ различитих погодности, због чега ове легитимације називамо и картицама погодности”, истакао је државни секретар Антић.

Државни секретар Дејан Антић уручио борачке легитимације у Бору

Заменик градоначелника Бора Миливоје Јаношевић захвалио се свим борцима у име локалне самоуправе.

Државни секретар Дејан Антић уручио борачке легитимације у Бору

Подељено је 38 борачких легитимација, а још тридесетак је у поступку израде. Претходно је овај документ добило око две стотине војних и мирнодопских војних инвалида и породица. Како је истакнуто на састанку у Градској управи Бор овом приликом, ресорно Министарство наставиће да брине о борцима и у будућности.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб