Тимочка КрајинаЗајечарДуодрама „Сладолед” вечерас на Феликс Ромулијани

Дуодрама „Сладолед” вечерас на Феликс Ромулијани

Дуодрама „Сладолед” Народног позоришта из Ниша

У оквиру „Дана Ромулијане”, специјалног четвородневног програма у оквиру „Зајечарског културног лета на Ромулијани”, вечерас гостује Народно позориште из Ниша са дуодрамом „Сладолед”, коју је по тексту Мира Гаврана, режирао Спасоје Ж. Миловановић.

Почетак представе је у 20:30, а и вечерас је обезбеђен превоз до Ромулијане и назад у 19:30 од зајечарског позоришта.

„Сладолед је комедија о животу и из живота који свака гледатељка и сваки гледалац познаје. Узбудљиво, духовито и уверљиво представа прати судбину мајке и ћерке – од дана ћеркиног поласка у вртић и мајчиног првог дана на послу, па све до дана у старачком дому. Једна за другом нижу се сцене о љубави, женама, мушкарцима, породици, деци… Сладолед је посластица са укусом позоришта, коју ћете хтели – не хтели морати да испробате. А о укусу не вреди расправљати”, написао је редитељ Спасоје Ж. Миловановић.

Манифестација „Дани Ромулијане” је део богатог програма „Зајечарског културног лета на Феликс Ромулијани”, који организују Народни музеј „Зајечар” и Народно позориште Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” уз покровитељство Града Зајечара и подршку пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам”, који у Србији спроводи ГИЗ.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб