ВестиДва бисера „Тимока” на мети скаута

Два бисера „Тимока” на мети скаута

ФК „Тимок”: Растко и Огњен Николић

Два бисера „Тимоковог” подмлатка, 18-годишњи Огњен Николић и његов три године млађи брат Растко, одличним играма у млађим категоријама и сениорском тиму скренули су пажњу и интересовање како медија тако и многих фудбалских стручњака. Према неким проценама они су можда и најталентованији играчи који су се појавили у „Тимоковом” подмлатку у последње време, што је натерало и разне скауте да их прате.

Управо је Растко пре пар дана напунио 15 година и стекао услов, уз специјални лекарски преглед, да заигра за омладинце „Тимока” против „Јединства” у 6. колу Прве омладинске лиге Региона источне Србије. Поверење које му је указао тренер Иван Алексић од првог минута на позицији нападача Растко је искористио на најбољи могући начин и са два постигнута гола и једном асистенцијом донео победу Зајечарцима од 3:0.

ФК „Тимок”: Растко и Огњен Николић

Старији Огњен је већ трећу сезону у стартној постави „Тимока” на позицији везног играча. За клуб из родног града као сениор је наступао у сезони 2018/19 и 2019/20 у којој је са екипом освојио друго место на табели Зоне „Исток” и ове године се пласирао у виши степен фудбалског такмичења Српску лигу „Исток”.

Како по пропозицијама ФСС у омладинској категорији могу наступати играчи рођени 2002. године и млађи (не млађи од 15 година), Николићи су се по први пут нашли у истом тиму што се браћи често не-да или се ретко дешава у каријери.

Огњен Николић — фудбалер „Тимока”

Огњен Николић рођен је 18. јула 2002. године у Зајечару, прве фудбалске кораке начинио је у периоду од 2007. до 2011. године у Школи фудбала „Краљевица” у Зајечару, под стручним надзором тренера Слађана Жикића. Годину дана, потом, провео је у Школи фудбала „Миленијум” у Зајечару код тренера Богише Стојиљковића, а у периоду од 2012. године до данас је у млађим селекцијама зајечарског „Тимока”, којим су стручно руководили бивши фудбалери, а сада тренери Драган Трифунов, Владимир Сандуловић, Слађан Жикић, Дејан Драгњевић, Мирослав Николић, Горан Станковић, Константин Ђурић („Црвена звезда”), Предраг Живковић, Иван Алексић и Војкан Рајчић. Огњен је на позицији задњег везног играча у кадетском погону наступао за „Реал” из Нишу, код тренера Горана Стојиљковића и Миодрага Јовановића а за омладинце је одиграо и пар припремних утакмица за београдски „Вождовац” код тренера Горана Жмукића.

Растко Николић — фудбалер „Тимока”

Растко Николић је рођен 22. септембра 2005. године и игра на позицији нападача. Он је почео да „пика“ фудбал 2009. године у Школи фудбала „Краљевица” у Зајечару, под надзором тренера Слађана Жикића, где је тренирао две године, да би, затим, годину дана (у сезони 2011/12) провео у Школи фудбала „Миленијум”, код тренера Богише Стојиљковића. Од тада, па до данашњих дана Растко је члан млађих селекција „Тимока”, као један од најталентованијих „јуноша“, где тренира и игра под надзором тренера Драгана Трифунова, Владимира Сандуловића, Драгана Драпче Јовановића, Мирослава Николића, Горана Станковића и Ивана Алексића. У јесењем делу првенства у сезони 2019/20 Растко је наступао за пионире „Реала” из Ниша, код тренера Вука Митровића, на позицији офанзивног везног играча.

О фудбалским и моралним вредностима, квалитетима и карактеристикама изузетно талентованих младића из Зајечара најбоље је видети на терену, али је несумљиво да је испред њих светла будућност.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб