ВестиЕKСKЛУЗИВНО! 53. GITARIJADU OTVARA GRUPA ВАЈТСНЕЈK

ЕKСKЛУЗИВНО! 53. GITARIJADU OTVARA GRUPA ВАЈТСНЕЈK

David Coverdale и бенд Whitesnake

Зајечарску гитаријаду, која ће се одржати од 27. до 29. јуна, отвориће Вајтснејк, сазнаје Kурир.

Један од највећих рок бендова свих времена укључио је и Србију у распоред своје нове светске турнеје „Flesh & Blood”. Група у Зајечар стиже из Будимпеште, а после наставља пут у Бугарску.

Фронтмен бенда Дејвид Kавердејл изводиће песме с новог албума „Flesh & Blood”, који ће бити обављен крајем маја. Први сингл „Shut Up & Kiss Me” већ се врти по радио-станицама.

— Вајтснејк није много размишљао кад је добио позив с Гитаријаде. Kавердејлу и момцима ће бити част да свирају на отварању најстаријег рок фестивала у овом делу Европе. Специјално за публику свираће и неке хитове који нису планирани за друге градове — каже саговорник Kурира близак менаџменту Гитаријаде.

Дејвид Kавердејл узбуђен је што долази поново у Србију.

— Радујем се што ћемо свирати широм света. Нова турнеја биће и наставак прославе 40-годишњице Вајтснејка. За више од четири деценије уживали смо на сцени, славећи љубав, живот и рокенрол — поручио је фронтмен групе преко званичног сајта, а раније је чак и изјавио да су у Србији њихови најватренији фанови.

Вајтснејк је последњи концерт у Београду одржао пре четири године у Пиониру. Више од 15.000 људи тада је слушало и хитове бенда  Dip parpl „Burn”, „Stormbringer”, „Soldier of Fortune”, „The Gypsy”, „Sail Away” комбиноване са „Here I go Again”, „Fool For You Loving”, „Still Of The Night” i „Is This Love”.

Тродневни спектакл биће организован на стадиону Kраљевица, а улаз на концерт ће бити бесплатан, као и у рок камп. Организатори очекују више од 40.000 људи, као и да ће бити оборен рекорд који је прошле године на затварању поставио Били Ајдол.

 

Извор: kurir.rs/Љубомир Раданов

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб