Timočka Timočka
Početna / Vesti / Epidemiolog dr Branislav Tiodorović u Zaječaru: Sve pohvale za rad štaba u Zaječaru
Epidemiolog dr Branislav Tiodorović u poseti Zaječaru
Foto: zajecar.info

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović u Zaječaru: Sve pohvale za rad štaba u Zaječaru

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović sastao se danas sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem, direktorom Zdravstvenog centra „Zaječar” dr Miroslavom Stojanovićem i direktorom Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Gamzigradskoj Banji dr Radetom Kostićem.

Dr Branislav Tiodorović je ovom prilikom pohvalio Štab za vanredne situacije grada Zaječara, jer je u prethodnom periodu radio za najbolju ocenu.

„Štab za vanredne situacije grada Zaječara je na vreme preduzeo sve mere. Samo odgovornim ponašanjem možemo suzbiti epidemiju korona virusa. Zdravstveni centar u Zaječaru je adekvatno odgovorio na izazove korona virusa, bio je spreman za ovu situaciju, iako je u gradu Zaječaru proteklih dana bilo povećanja broja obolelih. Dom zdravlja je dobro organizivan, može se reći da je lokalna samouprava Zaječar pružila svu neophodnu logistiku i podršku. Podržavam u potpunosti nabavku aparata za PCR laboratoriju”, rekao je Tiodorović i dodao:

„Važno je da se na vreme otkrivaju oboleli, kod prvih simptoma da se jave lekaru. Ova situacija je još uvek nepovoljna, ali postoji blaga tendencija pada, bilo bi dobro da se ovako nastavi. Ponašajte se odgovorno, solidarno, samosvesno. Obraćam se mladim ljudima da posebno vode računa. Procena je da za mesec dana imamo kontrolisanu situaciju”, istakao je dr Branislav Tiodorović.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je istakao da mu je drago što je rad Štaba u Zaječaru dobio pohvale, jer su sve donete naredbe najbolje za stanovništvo.

„Najvažnije je da podignemo svest kod građana. Kod nas se uspešno leče pacijenti, neka ostane tako, da ne odlaze na lečenje u Niš. Ipak, procentualno broj obolelih u odnosu na broj testova nije ohrabrujući, tako da nema opuštanja. Ne možemo biti neodgovorni prema drugima. Ako sada suzbijemo sve, mi ćemo period jeseni dočekati spremni”, rekao je Ničić i poručio da je ovo je zajednička borba i svi zajedno moramo da se borimo i pokažemo odgovornost, prema sebi i drugima.

Možda će Vas zanimati

Starija žena vozi bicikl

Danas sunčano sa slabim vetrom, najviša dnevna temperatura do 27 stepeni

U Srbiji posle svežeg, po kotlinama maglovitog jutra, tokom dana sunčano sa slabim vetrom, promenljivog …

Vakuumske epruvete za prikupljanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 23. septembra u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 23. …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica