VestiEpidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 01.02.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 01.02.2021.

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – ponedeljak, 01.02.2021.

ZAJEČAR

Na osnovu 65 novoobrađenih PCR i AG uzoraka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara evidentirano je još 23, nove, COVID-19 pozitivne osobe (35% od broja testiranih).

Od ovog broja 13 osoba su ženskog i 10 muškog pola, starosti od 15 do 75 godina života.

Urađena su i 3 kontrolna testiranja i jedno lice je i dalje pozitivno na prisustvo virusa COVID-19.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 13.315 PCR i AG uzoraka dok se rezultati čekaju za još 88 ranije testiranih.

Do sada je oboljevanje od COVID-19 infekcije potvrđeno kod 2.855 građana Zaječara (1.404 ženskog i 1.451 muškog pola).

Od ovog broja, kod 2.679 osoba više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 45 osoba (1 prijem i 0 otpusta), a na Grudnom odeljenju 34 osoba (6 prijema i 1 otpust).

Nažalost, zabeležen je i jedan smrtni slučaj, na Infektivnom odeljenju ZC „Zaječar”, kao i jedan na Grudnom odeljenju ZC „Zaječar”, a kao posledica COVID-19 infekcije.

Na kiseoničkoj potpori je 51 pacijent na oba odeljenja, ZC „Zaječar” koja su u kovid sistemu.

Na odeljenjima, u kovid sistemu, preostalo je još 21 slobodnih mesta za smeštaj COVID-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

NEGOTIN

Prema podacima Zdravstvenog centra „Negotin”, u poslednja 72 časa, od 99 obrađenih testova (85 antigen i 14 PCR) pozitivan nalaz je registrovan kod sedam osoba, što čini sedam procenata testiranih.

Virus je potvrđen kod četiri muškarca, od 40 do 69 godine starosti, i tri osobe ženskog pola, od 22, 42 i 65 godina starosti.

U prethodna 72 časa u kovid ambulanti je obavljeno 58 pregleda, od kojih su 28 prvi, a 30 kontrolni.

Na kovid odeljenju ZC „Negotin”, na kome se trenutno leči 11 pacijenata, tokom vikenda zabeleženo je četiri nova prijema a jedan pacijent je otpušten na kućno lečenje.

KNJAŽEVAC

Tokom prethodnog vikenda na teritoriji knjaževačke opštine zabeležena su još 23 slučaja infekcije korona virusom, dok je prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok”, korona virusom zaraženo je još devet građana.

U subotu, 30. i nedelju, 31. januara od 20 PCR testova, 4 testa bila su pozitivna na COVID-19. Prvi put pozitivne bile su dve osobe muškog i dve ženskog pola, starosti od 38 do 73 godine.

U istom periodu, urađeno je ukupno 90 antigen testova, a pozitivan rezultat dobijen je kod 19 osoba, saopštio je Zavod za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok”, korona virusom u knjaževačkoj opštini zaraženo je još devet građana.

U referentnu laboratoriju upućeno je 14 PCR testova. Na korona virus prvi put pozitivni su jedna žena starosti 52 i jedan muškarac star 62 godine. Od 10 kontrolnih testova, jedan je pozitivan.

U Knjaževcu je urađeno 48 antigen testova, od čega je 7 pozitivnih.

KLADOVO

Tokom minulog vikenda, prema podacima Zdravstvenog centra „Kladovo” u ovoj podunavskoj opštini prisustvo korona virusa potvrđeno je kod tri osobe, od posledica zaraze oporavila su se tri bolesnika, pa je broj aktivno pozitivnih smanjen na 23.

U kladovskoj opštini je od početka epidemije inficirano 1.348 osoba, oporavile su se 1.272, a od posledica virusne infekcije preminula su 53 pacijenata.

MAJDANPEK

U majdanpečkoj opštini 24 osobe aktivno su zaražene virusom COVID-19 od kojih se šest nalazi na lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama.

Među aktivno pozitivnima se nalazi i šest zdravstvenih radnika i nemedicinskog osoblja.

Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je jedan novozaraženi, a u kovid ambulantama obavljena su dva prva i dva kontrolna pregleda.

Najviše aktivno zaraženih je u Majdanpeku – 18, u Donjem Milanovcu sa pripadajućim selima tri, u Jasikovu dva i Rudnoj Glavi jedan bolesnik.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini zaražene su 824 osobe, do sada je izlečeno 770, a preminulo 30 pacijenta.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

22,567PratilacaLajkuj
3,732PratilacaZaprati
1,287PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x