Тимочка Тимочка
Почетна / Тимочка Крајина / Бор / Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 01.08.2020.
Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 01.08.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – субота, 01.08.2020.

ЗАЈЕЧАР

Данас је обрађен 51 узорак грађана Зајечара тестираних на присуство вируса COVID-19. Код тринаесторо њих потврђен је позитиван резултат PCR теста. Осморица COVID-19 позитивних је мушког и пет женског пола, старости између 22 и 81 године.

Резултати се очекују за још 117 раније узетих узорака (лабораторије у Београду), као и за 29 данас узетих узорака послатих у нову лабораторију у Нишу.

Анализе времена инфицирања, и наглог скока позитивних случајева, показују тенденцију инфицирања у периоду слава и (сеоских) “заветина”, а посебно вечерњих “журки” младих које се све чешће организују у викендицама на периферији града и приградским насељима.

БОР

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација шест особа је излечено, а забележено је девет нових случајева вируса корона, што значи да је на данашњи дан у Бору укупно 48 особа позитивних на вирус.

Код свих новооболелих пацијената установљена је блага клиничка слика и налазе се у кућној изолацији, док се за још око 70 брисева чекају резултати анализа. Према речима надлежних из градских здравствених институција, бележи се тенденција пада прегледа у ковид амбуланти протеклих дана, а сви пацијенти су са лакшом симптоматологијом.

На Грудном одељењу Опште болнице у Бору тренутно је хоспитализовано 17 пацијената, од којих је осморо позитивних на вирус.

НЕГОТИН

Према најновијем извештају Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, на територији општине Неготин, потврђен је још нови случај корона вируса. Женска особа, старости 37 година, позитивна је на вирус COVID-19.

У току јучерашњег дана обрађено је 54 узорка, а за 89 узорака теститање још није завршено.

Број позитивних особа са територије општине Неготин, од почетка пандемије износи 95 – 57 жена и 38 мушкараца.

КЛАДОВО

У општини Кладово од почетка епидемије након другог негативног теста још једног пацијента од корона вируса опоравило се 50 особа, подаци су Здравственог центра „Кладово”.

Од последњег извештаја 31. јула COVID-19 потврђен је код још једне особе, па је укупан број активно позитивних 66 лица различите старосне доби.

Од почетка епидемије новим корона вирусом на територији општине Кладово укупно је инфицирано 119, а преминула су три лица.

МАЈДАНПЕК

На COVID-19 у последња 24 сата у Мајданпеку је позитивно осам особа, истовремено је помоћ у ковид амбуланти мајданпечког Дома здравља потражило 39 особа, а код њих десет дијагностификована је упала плућа.

Непромењен је број оних који су на хоспитализацији и у терцијланој установи је десет пацијената из мајданпечке општине, на кућном лечењу по отпуштају из болнице је 21 особа, а у овом другом таласу односно у јулу, излећено је шест пацијената.

Рачунајући и резултате пацијената којима је тест урађен у терцијалној установи у којој су хоспитализовани, позитивно на COVID-19 у јулу је 57 особа, док је од почетка епидемије присуство вируса потврђено код 69 лица.

Тестирања се настављају и у минула 24 сата урађено је 19 PCR тестова, чиме је укупан број тестираних од почетка епидемије 624.

Од 177 урађених тестова у јулу пристигло је 112 резултата, негативно је било 59, позитивно 53, број поновљених узорковања је 10 и чека се још 46 резултата.

Можда ће Вас занимати

ЈКП „Водовод” Зајечар: Нестанак воде

Квар на водоводној мрежи: Мештани села Звездан без воде

Због квара на водоводној мрежи данас, 5. августа, без воде ће бити мештани села Звездан. …

Рајачка школа здравља: О корона вирусу

Рајачка народна школа здравља: “Ситнице” које не смете заборавити

Дружећи се са корона вирусом, већ пуних пет месеци, научили смо како да се чувамо …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница