Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Boljevac / Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 02.12.2020.
Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 02.12.2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – sreda, 02.12.2020.

ZAJEČAR

Na osnovu 96 obrađenih PCR i AG testova, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara potvrđeno je još 63 nova COVID-19 pozitivna lica (66% od broja testiranih).

Od ovog broja 27 osoba je ženskog i 36 muškog pola, starosti 13 do 86 godina života.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 7.731 PCR i AG (13% ukupne populacije građana Zaječara) uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 85 juče testiranih i 9 komercijalnih testova.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 37 pacijenata (5 prijema, 3 otpusta), a na Grudnom odeljenju 45 pacijenata ( 4 prijema i ni jedan otpust).

Tokom poslednja 24 sata, nažalost, zabeležen je po jedan smrtni slučaj na oba odeljenja i jedan smrtni slučaj, građanina Zaječara, u KC „Niš”, a kao posledicu infekcije ovim virusom.

Ukupan broj dosad inficiranih građana Zaječara, od početka pandemije virusa SARS-CoV-2, je 1.427 (687 ženskog pola i 740 muškog pola), a broj onih koji više nemaju pozitivan nalaz je 655.

Ostali oboleli (njih preko 650), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

BOR

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru, od poslednjih informacija 64 osobe su se oporavile, registrovano je 70 novih slučajeva virusa, te je tako na današnji dan 763 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada Bora.

U kovid ambulanti „Metalurg” je u toku jučerašnjeg dana zabeleženo 78 novih pregleda pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, dok se na kontrolni pregled u ambulantu „Rudar” javilo njih 79.

Na čekanju je 68 rezultata prethodno uzetih briseva.

NEGOTIN

Od obrađena 133 antigenska testa koji su uzorkovani juče popodne i danas do 15:00 časova u Zdravstvenom centru „Negotin” i 16 PCR testova, virus je potvrđen kod 81 osobe. U negotinskoj kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana pregledano je 87 pacijenata, 65 prvih pregleda dok su ostali bili kontrolni.

Na Grudnom odeljenju ZC „Negotin” primljena su tri pacijenta a četiri je upućeno na Infektivno odeljenje Zdravstvenog centra „Zaječar”.

U Zdravstvenom centru „Negotin” virus je potvrđen kod 50 zaposlenih, od kojih su 36 medicinski (10 lekara, 24 medicinska tehničara i dva bolničara), a 14 nemedicinski radnici.

S obzirom da Služba hirurgije radi sa jednim hirurgom biće organizovano kontinuirano dežurstvo svih lekara hirurške grane (hirurg, urolog i ortoped) dok će ostale službe dežurati kao i do sada.

KNJAŽEVAC

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar u prethodna 24 časa na području Knjaževca, od 57 osoba testiranih na antigen testu, korona virus otkriven je kod 12 pacijenata.

U referentnoj laboratoriji 1. decembra urađeno je 57 antigen testova od kojih je 45 negativno i 12 pozitivno. Presek za antigen testove je urađen 2. decembra u 09:00 časova za period od prethodna 24 časa.

PCR testovi 1. decembra nisu upućeni u referentnu laboratoriju, navodi u svom najnovijem izveštaju Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar.

KLADOVO

Prema poslednjim podacima iz ZC „Kladovo”, u kladovskoj opštini su 332 lica aktivno pozitivna na korona virus, od kojih je 29 pacijenata upućeno na lečenje u ustanove tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite.

U Zdravstvenom centru „Kladovo” je trenutno pozitivno na korona virus 29 zdravstvenih i 6 nemedicinskih radnika.

U izolaciji se nalazi 11 lekara, od kojih je 6 pozitivno na korona virus.

Od početka epidemije korone, 703 Kladovljana je bolovalo od korona virusa, od kojih je 332 izlečeno, a 26 preminulo.

BOLJEVAC

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru, od 25 PCR testova prvi put na COVID-19 je pozitivno 7 lica, a prvi put negativno je 8 lica. Od 8 kontrolnih testova, svi su negativni.

Među inficiranima su 4 lica muškog pola i 3 ženskog, starosti od 31 do 45 godina života.

U poslednjem talasu epidemije, na području opštine Boljevac je inficirano 137 ljudi.

MAJDANPEK

Još dve osobe iz opštine Majdanpek preminule su od posledica kovid infekcije u poslednja 24 sata, ukupno 12 od početka epidemije, dok se broj pregleda u kovid ambulanti u Majdanpeku iz dana u dan se povećava.

Tokom prethodnog dana, obavljeno je 97 pregleda, 56 kontrolnih i 41 prvi pregled, prilikom kojih je kod šest pacijenata dijagnostikovana upala pluća.

Trenutno je u opštini Majdanpek virusom COVID-19 inficirano 175 lica, među kojima i devet zdravstvenih radnika, od kojih je jedan hospitalizovan u niškom Kliničkom centru.

Prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja, u prethodna 24 sata virus korona potvrđen je kod 17 osoba, a čekaju se rezultati za još 35. Zbog kontakata sa inficiranim koronom u izolaciji se nalazi 359 žitelja opštine Majdanpek.

Možda će Vas zanimati

Udruženje građana „Montoja i pravednici” kreću u predizbornu kampanju

Udruženje građana „Montoja i pravednici” kreću u predizbornu kampanju: Na izbore samostalno

Udruženje građana „Montoja i pravednici” održali su pres-konferenciju, na kojoj je bilo reči o izlasku …

Stariji čovek šeta, zima

Danas promenljivo oblačno sa periodima sunčanog vremena

U Srbiji ujutru umeren i jak mraz, mestimično magla i niska oblačnost. Tokom dana malo …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica