Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 04.12.2020.
Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 04.12.2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – petak, 04.12.2020.

ZAJEČAR

Na osnovu 103 novoobrađena PCR i AG uzorka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara potvrđena su još 45 nova COVID-19 pozitivna lica (44% od broja testiranih).

Od ovog broja 27 osoba je ženskog i 18 muškog pola, starosti od 17 do 85 godina života.

Urađeno je i 22 kontrolna testa gde je kod 4 osobe nalaz i dalje pozitivan na prisustvo virusa.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 8.005 PCR i AG uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 82 juče testiranih građana.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 47 pacijenata (7 prijema, 4 otpusta), a na Grudnom odeljenju 50 pacijenta (7 prijema i 5 otpusta).

Tokom poslednja 24 sata, nažalost, zabeležen je i jedan smrtni slučaj, na Infektivnom odeljenju, kao posledica infekcije ovim virusom.

Ostali oboleli (njih preko 740), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

BOR

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru, od poslednjih informacija 52 osobe su se oporavile, registrovana su 63 nova slučaja virusa, te je tako na današnji dan 821 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada Bora.

U kovid ambulanti „Metalurg” je u toku jučerašnjeg dana zabeleženo 67 novih pregleda pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, dok se na kontrolni pregled u ambulantu „Rudar” javilo njih 62.

Na čekanju je 41 rezultat prethodno uzetih briseva.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice Bor hospitalizovano je 100 bolesnika, od kojih 79 pozitivnih na virus korona.

U toku jučerašnjeg dana u borskoj bolnici obavljeno je 127 ambulantnih pregleda osoba sa simptomima koji ukazuju na prisustvo virusa.

NEGOTIN

U Zdravstveni centar „Negotin stigli su rezultati za 12 PCR i 89 antigenskih testova koji su uzorkovani tokom jučerašnjeg dana. Broj pozitivnih slučajeva na virus korona u opštini Negotin povećan je za 52 nova slučaja, 5 potvrđenih na PCR i 47 na antigenskim testovima.

Virus je potvrđen kod 27 muškaraca, starosne dobi od 21 do 81 godine, i 25 žena, starosti od 17 do 75 godina.

U poslednjih 48 sati u kovid ambulanti je obavljeno 187 pregleda, 99 u sredu i 88 u četvrtak. Prvih pregleda bilo je 139, dok su ostali kontrolni.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na odeljenjima pneumoftiziologije i neurologije primljeno je šest pacijenata. Na grudnom odeljenju i neurologiji trenutno su hospitalizovana 32 pacijenta. Jedan pacijent je upućen na dalje lečenje u KC „Niš” i drugi u KBC „Dragiša Mišović”.

U opštini Negotin trenutno ima 398 aktivnih slučajeva.

KNJAŽEVAC

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar u prethodna 24 časa na području Knjaževca 3 osobe na PCR i 18 na antigen testovima imaju pozitivne nalaze na virus COVID-19.

U referentnu laboratoriju 3. decembra je upućeno 11 PCR testova sa teritorije opštine Knjaževac. Od tog broja 2 su kontrolna testa.

Do 4. decembra u 09:00 časova pristigli su rezultati za svih 11 testova, od kojih su 3 prvi put pozitivna, a 6 prvi put negativni. Oba kontrolna testa su negativni. Novozaražene su 2 osobe ženskog pola i 1 osoba muškog pola starosti od 20 do 50 godina života.

Urađeno je 82 antigen testova od kojih je 18 pozitivno.

Presek za PCR i antigen testove je urađen 4. decembra u 09:00 časova za period od prethodna 24 časa, navodi se u današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar.

KLADOVO

Prema poslednjim podacima iz ZC „Kladovo”, u kladovskoj opštini je trenutno 342 lica aktivno pozitivno na korona virus.

Na tercijarnom nivou lečenja nalazi se 30 pacijenata.

Iz ZC „Kladovo” trenutno odsustvuje sa posla 37 zaposlenih, među kojima je 30 obolelih i 7 su u izolaciji.

Od početka epidemije korone u opštini Kladovo je od virusa bolovalo 759 osoba, od kojih je 390 izlečeno, a 27 je preminulo.

MAJDANPEK

U poslednja 24 sata u Majdanpeku je zabeleženo 19 novih slučajeva korone, dok su u opštini trenutno na virus COVID-19 pozitivne 223 osobe.

U tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je 13 pacijenata, a među njima je i jedan lekar

Zaraženo je inače deset zdravstvenih radnika, a što se tiče broja zaraženih po naseljenim mestima čak dve trećine od ukupno inficiranih odnosno 142 je u Majdanpeku.

Drugo gradsko naselje u majdanpečkoj opštini, Donji Milanovac sa pripadajućim selima ima 51 zaraženog, Rudna Glava 20 i Jasikovo deset.

Broj inficiranih u trećem talasu je 290 i gotovo je dupliran u odnosu na broj zaraženih u prvom i drugom talasu tokom kojih je evidentirano 167 slučajeva. U trećem talasu je izlečeno 64 osoba, a ukupno od početka epidemije 222.

Poslednjih dana kovid amulanti, pri Domu zdravlja „Dr Veroljub Cakić”, koja radi od 07:00 do 21:00 sat i vikendom od 07:00 do 15:00 časova, obavi se oko 70 pregleda dnevno.

S obzirom na to da je od ponedeljka počelo testiranje na COVID-19 i u Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu, gužve za testiranje u Majdanpeku su u značajnoj meri smanjene.

Možda će Vas zanimati

U Srbiji ujutro pretežno sunčano, u toku dana promenljivo oblačno, povremeno sa kišom

U Srbiji ujutro i delom prepodne pretežno sunčano. U toku dana promenljivo oblačno sa lokalnom …

DokTok: Šta je temenjača i kako je se rešiti?

DokTok: Šta je temenjača i kako je se rešiti?

Temenjača je česta pojava kod beba, ali može da uplaši mame, posebno ukoliko se radi …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
1 Komentar
stariji
noviji najviše rangiran
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
BOLJEVCANIN

A BOLJEVAC GDE JE,U TUNGUZIJI

1
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica