Timočka KrajinaBorEpidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 05.02.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 05.02.2021.

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – petak, 05.02.2021.

ZAJEČAR

Na osnovu 76 novoobrađenih PCR i AG uzorka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara evidentirano je još 19, novih, COVID-19 pozitivnih osoba (25% od broja testiranih).

Od ovog broja 10 osoba su ženskog i 9 muškog pola, starosti od 19 do 84 godine.

Urađena su i 3 kontrolna testiranja i ni jedno lice nije pozitivno na prisustvo virusa COVID-19.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 13.721 PCR i AG uzoraka dok se rezultati čekaju za još 86 ranije testiranih.

Juče je testirano 53 osoba (30 komercijalnih testova).

Do sada je oboljevanje od COVID-19 infekcije potvrđeno kod 2.945 građana Zaječara (1.455 ženskog i 1.490 muškog pola).

Od ovog broja, kod 2.705 osoba više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smeštena je 41 osoba (6 prijema i 6 otpusta), a na Grudnom odeljenju 33 osoba (4 prijema i 2 otpusta) i na Odeljenju produžene nege 3 (0 prijema i 0 otpusta).

Nažalost, zabeležena su i dva smrtna slučaja, na Grudnom odeljenju ZC „Zaječar”, a kao posledica COVID-19 infekcije.

Na kiseoničkoj potpori je 47 pacijenata, na oba odeljenja, ZC „Zaječar” koja su u kovid sistemu.

Na odeljenjima, u kovid sistemu, preostalo je još 43 slobodna mesta za smeštaj COVID-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

BOR

Podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru pokazuju da se u Boru, od poslednjih informacija, oporavilo 11 osoba, dok je zabeleženo 12 novih slučajeva korona virusa, pa je tako 166 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 25 bolesnika, od kojih su 23 pozitivna na virus.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulantu „Rudar” na prvi pregled javilo se 25 pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, zabeleženo je osam kontrolnih pregleda, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima obavljeno 29 pregleda.

Na čekanju je 19 rezultata prethodno uzetih briseva.

NEGOTIN

Prema podacima Zdravstvenog centra „Negotin”, u poslednjih 48 časova, od 59 obrađenih testova (45 antigen i 14 PCR) pozitivan nalaz je registrovan kod šest osoba, što čini 10,2 procenta testiranih.

Korona virus je potvrđen kod dve osobe muškog pola, 52 i 61 godine starosti i četiri osobe ženskog pola, starosti od 20 do 69 godina. U prethodna dva dana u negotinskoj kovid ambulanti je obavljeno 44 pregleda,14 prvih i 30 kontrolnih.

Na kovid odeljenju ZC „Negotin”, na kome se trenutno leči 6 pacijenata, u prethodna dana nije zabeležena nijedna hospitalizacija, šest pacijenata je otpušteno na kućno lečenje, dok je jedan pacijent transportovan na dalje lečenje u tercijarnu ustanovu.

KNJAŽEVAC

Korona virusom u knjaževačkoj opštini inficirano je još 16 pacijenata, pokazuju najnoviji podaci Zavod za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru.

Od 18 PCR testova prisisustvo virusa COVID-19 registrovano je u pet slučajeva – kod tri žene i dva muškarca, starosti od 38 do 77 godina.

Urađeno je 59 antigen testova od kojih je 11 pozitivnih na korona virus.

KLADOVO

S obzirom da je broj novoobolelih manji od broja oporavljenih, u kladovskoj opštini smanjen je broj aktivno pozitivnih.

Naime, prema podacima Zdravstvenog centra „Kladovo” korona virus potvrđen je kod još dve osobe, oporavilo se četvoro bolesnika, pa je broj aktivno pozitivnih smanjen na 23 bolesnika.

Od početka epidemije do sada su u opštini Kladovo inficirane 1.354 osobe, oporavilo se 1.278, a preminula su 53 pacijenata.

MAJDANPEK

U kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja tokom jučerašnjeg dana obavljena su četiri prva i 12 kontrolnih pregleda, testirano je 19 pacijenata i kod dve osobe je potvrđeno prisustvo virusa.

Od posledica virusne infekcije preminuo je još jedan pacijent.

Nadležni u Domu zdravlja Majdanpek navode da je od 33 osobe aktivno zaražene virusom COVID-19 u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano pet pacijenata.

Najviše obolelih je u Majdanpeku – 26, u Donjem Milanovcu tri i Rudnoj Glavi i Jasikovu po dve osobe. U izolaciji je 59 osoba.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini korona virusom je inficirano 835 osoba, do sada je izlečen 771 pacijent, a od posledica infekcije preminuo je 31 bolesnik.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

22,568PratilacaLajkuj
3,732PratilacaZaprati
1,285PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x