VestiEpidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 07.08.2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 07.08.2020.

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – petak, 07.08.2020.

ZAJEČAR

Ukupno je, u poslednjih 24 sata, obrađeno 59 uzoraka sa teritorije grada Zaječara poslatih laboratoriji „Vatreno oko” u Nišu. Rezultati ovih uzoraka pokazuju tri COVID-19 pozitivna slučaja u Zaječaru.

Ostaje za obradu još 75 ranije poslatih uzoraka i 38 danas uzorkovanih građana.

Među pozitivnima je dve osobe ženskog i jedna muškog pola, starosti između 54 i 87 godina života.

NEGOTIN

Prema najnovijim podacima, na teritoriji opštine Negotin zabeleženo je pet novih slučajeva korona virusa.

U pitanju su žena 63 godine starosti i muškarac 56 godina koji se nalazi na lečenju na grudnom odeljenju ZC Negotin i biće upućen u tercijalnu ustanovu Infektivnu kliniku KC „Niš” i tročlana porodica na privremenom radu u inostranstvu koja se pripremala za povratak.

Od aprila do sada u Zdravstvenom centru „Negotin” urađeno je 1.818 PCR testova i 1.493 testa na antitela IGM.

KNJAŽEVAC

Na području opštine Knjaževac korona virusom zaražena je ukupno 181 osoba, saopštio je Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar.

U odnosu na izveštaj od 6. avgusta, u Knjaževcu se beleži 7 novih pozitvnih lica, 4 muškog, a 3 ženskog pola, starosti 25 do 73 godine života, saopštio je u novom izveštaju Zavod za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru.

Broj pozitivnih lica u opštini Knjaževac je 181 – 104 žene, a 77 muškaraca. U odnosu na starosnu strukturu pozitivnih, zastupljeni su uzrasti od 11 do 89 godina, navodi se u izveštaju.

SOKOBANJA

Na osnovu rezultata analize brisa 24 testiranih osoba, u sredu, 5. avgusta, korona virus potvrđen je kod još tri osobe iz opštine Sokobanja.

Sutra će se znati rezultati za još oko 25 osoba čiji su brisevi uzorkovani i poslati na analizu prethodnih dana.

Treba napomenuti i to da među osobama koje se testiraju uvek ima i nekoliko meštana, koji nemaju simptome infekcije virusom COVID-19, već se zbog putovanja i prelaska granice testiraju na lični zahtev.

Inače, oboleli sa područja opštine Sokobanja uglavnom imaju blažu kliničku sliku koja ne zahteva hospitalizaciju.

KLADOVO

Prema podacima od 6. avgusta u opštini Kladovo COVID-19 potvrđen je kod još četiri lica, pa je ukupan broj obolelih od početka epidemije do danas povećan na 139 osoba.

Nakon što je sedam pacijenta imalo negativan drugi test u opštini Kladovo od početka epidemije od korona virusa oporavilo se 85 lica, pa je ukupan broj aktivno obolelih
smanjen na 51, dok su preminula tri pacijenta, podaci su Zdravstvenog centra „Kladovo”.

MAJDANPEK

U opštini Majdanpek registrovan je jedan novi slučaj virusa COVID-19.

Broj pacijenata u kovid ambulanti se smanjuje i u poslednja 24 sata pomoć su potražila 24 pacijenta od čega su dva imala upalu pluća.

Na lečenju u tercijalnoj ustanovi nlazi se devet pacijenata iz Majdanpeka, na kućnom lečenju po završetku hospitalizacije je 26, a izlečeno je šest. Od početka epidemije na korona virus bilo je pozitivno 81 lice, a od početka juča do danas 69, računajući tu i pacijente kojima je test rađen u tercijalnoj ustanovi u kojoj su bili hospitalizovani.

U poslednja 24 sata urađeno je 14 PCR testova, a od početka jula 242. Od 236 do sada pristiglih rezultata, pozitivno je 62, a negativno 133 uzeta uzorka, broj ponovljenih PCR testova je 41, a čekaju se 8 rezultata.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,102PratilacaLajkuj
4,147PratilacaZaprati
1,241PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx