ВестиЕпидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 07.08.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 07.08.2020.

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – петак, 07.08.2020.

ЗАЈЕЧАР

Укупно је, у последњих 24 сата, обрађено 59 узорака са територије града Зајечара послатих лабораторији „Ватрено око” у Нишу. Резултати ових узорака показују три COVID-19 позитивна случаја у Зајечару.

Остаје за обраду још 75 раније послатих узорака и 38 данас узоркованих грађана.

Међу позитивнима је две особе женског и једна мушког пола, старости између 54 и 87 година живота.

НЕГОТИН

Према најновијим подацима, на територији општине Неготин забележено је пет нових случајева корона вируса.

У питању су жена 63 године старости и мушкарац 56 година који се налази на лечењу на грудном одељењу ЗЦ Неготин и биће упућен у терцијалну установу Инфективну клинику КЦ „Ниш” и трочлана породица на привременом раду у иностранству која се припремала за повратак.

Од априла до сада у Здравственом центру „Неготин” урађено је 1.818 PCR тестова и 1.493 теста на антитела ИГМ.

КЊАЖЕВАЦ

На подручју општине Књажевац корона вирусом заражена је укупно 181 особа, саопштио је Завод за јавно здравље „Тимок” Зајечар.

У односу на извештај од 6. августа, у Књажевцу се бележи 7 нових позитвних лица, 4 мушког, а 3 женског пола, старости 25 до 73 године живота, саопштио је у новом извештају Завод за јавно здравље „Тимок” у Зајечару.

Број позитивних лица у општини Књажевац је 181 – 104 жене, а 77 мушкараца. У односу на старосну структуру позитивних, заступљени су узрасти од 11 до 89 година, наводи се у извештају.

СОКОБАЊА

На основу резултата анализе бриса 24 тестираних особа, у среду, 5. августа, корона вирус потврђен је код још три особе из општине Сокобања.

Сутра ће се знати резултати за још око 25 особа чији су брисеви узорковани и послати на анализу претходних дана.

Треба напоменути и то да међу особама које се тестирају увек има и неколико мештана, који немају симптоме инфекције вирусом COVID-19, већ се због путовања и преласка границе тестирају на лични захтев.

Иначе, оболели са подручја општине Сокобања углавном имају блажу клиничку слику која не захтева хоспитализацију.

КЛАДОВО

Према подацима од 6. августа у општини Кладово COVID-19 потврђен је код још четири лица, па је укупан број оболелих од почетка епидемије до данас повећан на 139 особа.

Након што је седам пацијента имало негативан други тест у општини Кладово од почетка епидемије од корона вируса опоравило се 85 лица, па је укупан број активно оболелих
смањен на 51, док су преминула три пацијента, подаци су Здравственог центра „Кладово”.

МАЈДАНПЕК

У општини Мајданпек регистрован је један нови случај вируса COVID-19.

Број пацијената у ковид амбуланти се смањује и у последња 24 сата помоћ су потражила 24 пацијента од чега су два имала упалу плућа.

На лечењу у терцијалној установи нлази се девет пацијената из Мајданпека, на кућном лечењу по завршетку хоспитализације је 26, а излечено је шест. Од почетка епидемије на корона вирус било је позитивно 81 лице, а од почетка јуча до данас 69, рачунајући ту и пацијенте којима је тест рађен у терцијалној установи у којој су били хоспитализовани.

У последња 24 сата урађено је 14 PCR тестова, а од почетка јула 242. Од 236 до сада пристиглих резултата, позитивно је 62, а негативно 133 узета узорка, број поновљених PCR тестова је 41, а чекају се 8 резултата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,798ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб