Тимочка КрајинаБорЕпидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 07.12.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 07.12.2020.

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – понедељак, 07.12.2020.

ЗАЈЕЧАР

На основу 91 новообрађеног PCR и AG узорка, у последња 24 сата, на територији града Зајечара евидентирана су још 44, нова COVID-19 позитивна лица (48% од броја тестираних).

Од овог броја 22 особе су женског и 22 мушког пола, старости од 19 до 75 година живота.

Урађено је и 7 контролних тестова и једна особа је и даље позитивна на присуство вируса.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 8.369 PCR и AG узорака, док се резултати чекају за још 82 раније тестирана грађана.

До сада је обољевање од COVID-19 инфекције потврђено код 1.655 грађана Зајечара (804 женског и 851 мушког пола). Од овог броја, код 903 особе више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу у Зајечару смештено је 47 пацијената (5 пријема), а на Грудном одељењу 46 пацијента (2 пријема) и на Одељењу продуженог лечења 16 пацијената (без пријема).

На кисеоничкој потпори је 57 (13 мање него јуче) пацијената, на сва три одељења ЗЦ „Зајечар”, која су у ковид систему.

Током последња 24 сата, евидентиран је један смртни случај на Инфективном одељењу и два смртна случаја на Грудном одељењу, као последица инфекције овим вирусом.

На сва три одељења преостало је још 11 слободних места за смештај COVID-19 инфицираних особа, које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели (њих преко 650), без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

БОР

Данашњи подаци Завода за јавно здравље „Тимок” у Зајечару показују да је у Бору од последњих информација забележен 21 нови случај вируса, те је тако 854 укупан број активних случајева вирусне инфекције на територији града.

На ковид одељењима Опште болнице у Бору хоспитализовано је 99 болесника, од којих је 77 позитивно на вирус корона.

У току јучерашњег дана у ковид амбуланту „Металург” јавило се 67 пацијената са потенцијалним симптомима вируса, у амбуланти „Рудар” забележена су 62 контролна прегледа, док је болничко пријемно одељење за ковид пацијенте забележило 128 прегледа.

Нема резултата на чекању.

НЕГОТИН

Према најновијим подацима Здравственог центра „Неготин”, број позитивних на корона вирус данас је повећан за 32 нова случаја.

Од обрађених 60 тестова у последња 24 часа, присуство вируса је потврђено код 17 мушкараца, старости од 16 до 91 године, и 15 особа женског пола, старости од 3 до 74 године.

У ковид амбуланти ЗЦ „Неготин” у последња 24 часа обављена су 103 прегледа, од којих је 71 први преглед а остали су контролни.

На одељења пнеумофтизиологије и неурологије примљена су четири пацијента док је један отпуштен на кућно лечење.

Број активних случајева вирусне инфекције у општини Неготин износи 501.

КЊАЖЕВАЦ

Према последњим подацима Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар у претходна 24 часа на подручју Књажевца није било PCR тестова, а на антиген тестирању 15 особа има позитиван резултат.

Према пресеку стања које је, за период од претходна 24 часа, јуче у 09:00 ујутру урадио Завод за јавно здравље „Тимок” Зајечар, на подручју Књажевца евидентирано је још 15 особа позитивних на корона вирус од укупно 24 особе које су тестиране антиген тестовима.

У извештају се додаје да у поменутом периоду није било PCR тестирања.

КЛАДОВО

Према дневном извештају Здравственог центра „Кладово” у кладовској општини на корона вирус позитивно је још четири лица, од последица вируса преминуо је још један пацијент, а активно позитивне су 334 особе.

У терцијарним здравственим установама лечи се 28 пацијената из општине Кладово, а међу активним случајевима су 33 запослена у ЗЦ „Кладово”, од чега девет лекара.

Иначе, од почетка епидемије у кладовској општини заражено је 811 особа, до сада је излечено 448, а од последица вируса преминуло 29 пацијената.

БОЉЕВАЦ

У последњем таласу епидемије, на подручју општине Бољевац, корона вирусом је инфицирано 153 лица.

Према најновијем пресеку, који је Општинском штабу за ванредне ситуације упућен из ЗЗЈЗ „Тимок” у Зајечару, од 19 PCE тестова, COVID-19 је потврђен код три нова случаја, док је негативан налаз потврђен код осморо људи.

Од осам контролних тестова, сви су негативни на присуство вируса.

Урађено је и 14 антиген тестова, међу којима је 12 позитивно и два негативна.

МАЈДАНПЕК

У ковид амбулантама Дома здравља у Мајданпеку и Доњем Милановцу јуче су обављена 53 прегледа, 32 прва и 21 контролни и код два пацијента дијагностикована је уплаћа плућа.

У терцијарним здравственим установама хоспитализовано је 16 пацијената из мајданпечке општине чија је клиничка слика то захтевала.

Од 319 пацијената, колико је до сада заражено у трећем таласу, до сада се опоравило 127, а од последица вируса преминуло шест пацијената.

Више од половине активних случајева евидентирано је у Мајданпеку у коме је 111 особа заражено вирусом, у Доњем Милановцу и припадајућим селима је 49 активних случајева, Рудној Глави 15 и Јасикову 12.

Осим 11 здравствених радника, међу активним случајевима су и запослени у предшколској установи, општинским службама, приватним фирмама.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб