Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 09.12.2020.
Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 09.12.2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – sreda, 09.12.2020.

ZAJEČAR

Na osnovu 125 novoobrađenih PCR i AG uzoraka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara evidentirano je još 53, novih, COVID-19 pozitivnih lica (42% od broja testiranih).

Od ovog broja 29 osobe su ženskog i 24 muškog pola, starosti od 8 do 86 godina života. Urađeno je i 10 kontrolnih testova i nema pozitivnih nalaza.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 8.675 PCR i AG uzoraka dok se rezultati čekaju za još 82 ranije testiranih građana.

Do sada je oboljevanje od COVID-19 infekcije potvrđeno kod 1.760 građana Zaječara (851 ženskog i 909 muškog pola). Od ovog broja, kod 1.042 osobe više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 48 pacijenata (11 prijema), a na Grudnom odeljenju 46 pacijenata (8 prijema i 5 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 17 pacijenata (bez prijema). Jedan pacijent je prebačen u KC „Niš”.

Na kiseoničkoj potpori je 58 pacijenata, na sva tri odeljenja ZC „Zaječar” koja su u kovid sistemu.

Tokom poslednja 24 sata, nažalost, zabeležena su i tri smrtna slučaja, na Infektivnom odeljenju ZC „Zaječar”, kao posledica infekcije ovim virusom.

Na sva tri odeljenja preostalo je još 12 slobodnih mesta za smeštaj COVID-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli (njih preko 600), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

BOR

Kako je to danas saopšteno na konferenciji za novinare u gradskoj upravi grada Bora zabeležena su 52 nova slučaja, izlečeno je 46 osoba te je danas na teritoriji grada 855 aktivno zaraženih.

Međutim, među novoinficiranima su i korisnici i zaposleni u Domu za stara lica „Vila Katarina” gde je prisustvo virusa COVID-19potvrđeno kod troje zaposlenih i 16 korisnika, od kojih je sedam sinoć zadržano na bolničkom lečenju.

U borskom Domu zdravlja trenutno su zaražena 32 medicinska radnika. Virusom je inficirano sedmoro lekara, tri iz hitne medicinske pomoći što znatno otežava organizaciju rada hitne službe.

U Opštoj bolnici u Boru van stroja je 65 zaposlenih, deo zbog infekcije virusom, deo je u izolaciji. U pitanju je devet lekara, 31 medicinska sestra, kao i 25 nemedicinskih radnika. U Opštoj bolnici u Boru je na kovid odeljenjima hospitalizovano 109 bolesnika, na korona virus pozitivno je 89 pozitivno, a osmoro je na respiratorima.

Tokom jučerašnjeg dana bolničko prijemno odeljenje za kovid pacijente evidentiralo je 111 pregleda, kovid ambulanti „Metalurg” javilo se 72 pacijenta sa simptomima virusa, dok je u ambulanti „Rudar” bilo 66 kontrolnih pregleda. Čeka se 89 rezultata.

NEGOTIN

Prema najnovijim podacima Zdravstvenog centra „Negotin” broj pozitivnih na korona virus danas je povećan za 32 nova slučaja.

Od obrađenih 60 testova u poslednja 24 časa, prisustvo virusa je potvrđeno kod 17 muškaraca, starosti od 16 do 91 godina i 15 osoba ženskog pola, starosti od 3 do 74 godine.

Na odeljenja pneumofiziologije i neurologije primljena su četiri pacijenta dok je jedan otpušten na kućno lečenje.

Broj aktivnih slučajeva virusne infekcije u opštini Negotin iznosi 501.

KNJAŽEVAC

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar u prethodna 24 časa na području Knjaževca u kovid ambulantama obavljeno je 50 prvih i 150 kontrolnih pregleda.

Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar saopštio je da su u juče, u referentnu laboratoriju upućena 24 PCR testa sa teritorije knjaževačke opštine.

Do danas u 09:00 časova stigli su razultati za 23 testa, od kojih je jedan prvi put pozitivan. Novopozitivna je žena starosti 40 godina.

Urađen je 51 antigen test, od kojih je 18 testova pozitivno, a 33 testa su negativna.

KLADOVO

Broj Kladovljana aktivno pozitivnih na korona virus je 288, za 8 više nego juče, saopštavaju iz Zdravstvenog centra Kladovo.

Broj pacijenata koji su na lečenju u kovid bolnicama u Srbiji je 28. Nema novih pacijenata preminulih od korone, u odnosu na prethodni dan.

Iz ZC Kladovo trenutno odsustvuje 34 radnika, 30 je obolelih, 4 su u izolaciji.

MAJDANPEK

U opštini Majdanpek je, u poslednja 24 sata, evidentirano još 18 novih slučajeva korone i trenutno su virusom COVID-19 inficirana 174 lica, dok je 157 izlečenih od početka trećeg talasa.

U kovid ambulanti, pri majdanpečkom Domu zdravlja, tokom prethodnog dana, zabeleženo je 50 poseta lekaru, a prilikom prvih pregleda kod petine je ustanovljena upala pluća.

Zbog teže infekcije na bolničkom lečenju se nalazi 18 pacijenata.

Možda će Vas zanimati

Sednica Skupštine grada Zaječara

2. sednica Skupštine grada Zaječara 16. juna

U sredu, 16. juna, u sali ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu …

U Srbiji ujutro pretežno sunčano, u toku dana promenljivo oblačno, povremeno sa kišom

U Srbiji ujutro i delom prepodne pretežno sunčano. U toku dana promenljivo oblačno sa lokalnom …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica