Тимочка КрајинаБорЕпидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 14.08.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 14.08.2020.

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – петак, 14.08.2020.

ЗАЈЕЧАР

У последњих 24 часа, на основу 27 обрађених узорака PCR тестираних грађана Зајечара, на присуство вируса COVID-19, једно лице, мушког пола, старости 21 године, позитивно је на присуство овог вируса.

Очекују се резултати за још 91, у последња три дана, тестиране особе и 27 данас тестираних.

БОР

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација опоравило се осам особа, а други дан заредом није забележен ниједан нови случај вируса, што значи да је у Бору на данашњи дан укупно 28 особа позитивно на вирус корона.

Један пацијент упућен је на даље лечење на Инфективну клинику у Нишу, док су остали пацијенти са лакшом клиничком сликом налазе на адекватној терапији.

На Грудном одељењу Опште болнице у Бору тренутно се налази 12 пацијената, од којих је троје позитивно, док се за седам пацијената чекају резултати тестирања.

У ковид амбуланти бележи се константан пад броја прегледа пацијената са сумњом на ову вирусну инфекцију и углавном се ради о контролним прегледима.

НЕГОТИН

У општини Неготин број особа позитивних на корона вирус према најновијим извештајима повећан је за једну особу и од почетка пандемије укупно износи од 109.

Позитивни налаз данас је потврђен код женске особе из општине Неготин, старости 24 године, која има блаже симптоме.

Од почетка пандемије укупно је урађено 1.968 тестова, од којих се чека резултат за још 98 узорака.

КЊАЖЕВАЦ

Од почетка пандемије до 13. августа на територији општине Књажевац од корона вируса оболело је укупно 200 особа, саопштио је Завод за јавно здравље „Тимок” Зајечар.

Од почетка пандемије до 13. августа на подручју општине Књажевац на COVID-19 тестирано је 1.849 особа. Резултат је завршен за 1.792 теста, за 57 још увек није, а у 33 случаја тестирање је неопходно поновити.

Број позитивних на корона вирус, у односу на претходно саопштене податке, повећан је за четири особе и сада износи 200. На COVID-19, према подацима Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, позитивна је једна жена и три мушкарца, старости од 36 до 68 година.

Број особа стављених под медицински надзор на територији општине Књажевац је 563, а од корона вируса у Књажевцу је до сада излечено 116 пацијената, наводи се у извештају Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар.

КЛАДОВО

Ни у Кладову према резултатима тестова који су јуче стигли у Здравствени центар у општини Кладово нема новооболелих од корона вируса.

Четворо пацијената имало је негативан други контролни тест, чиме је број опорављених повећан на 106 и број активно позитивних смањен на 39.

МАЈДАНПЕК

Смањује се број пацијената из мајданпечке општине који су на хоспитализацији у терцијалној установи и сада их је осам, а на кућном лечењу након отпуштања из болнице је 32.

У другом таласу, излечено је 59 лица, активно заражених је 45, а од последица корона вируса од почетка епидемије преминуле су четири особе.

У мајданпечкој ковид амбуланти од почетка јула тестирано је 342 лица и од 318 до сада пристиглих резултата на COVID-19 било је позитивно 83, негативно 213, поновљено је 46 PCR тестова, а чека се 24 резултата. Иначе, од почетка епидемије корона вирусом у мајданпечкој општини било су инфициране 104 особе, а тестирано је 798 лица.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб