Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 14.08.2020.
Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 14.08.2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – petak, 14.08.2020.

ZAJEČAR

U poslednjih 24 časa, na osnovu 27 obrađenih uzoraka PCR testiranih građana Zaječara, na prisustvo virusa COVID-19, jedno lice, muškog pola, starosti 21 godine, pozitivno je na prisustvo ovog virusa.

Očekuju se rezultati za još 91, u poslednja tri dana, testirane osobe i 27 danas testiranih.

BOR

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija oporavilo se osam osoba, a drugi dan zaredom nije zabeležen nijedan novi slučaj virusa, što znači da je u Boru na današnji dan ukupno 28 osoba pozitivno na virus korona.

Jedan pacijent upućen je na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu, dok su ostali pacijenti sa lakšom kliničkom slikom nalaze na adekvatnoj terapiji.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru trenutno se nalazi 12 pacijenata, od kojih je troje pozitivno, dok se za sedam pacijenata čekaju rezultati testiranja.

U kovid ambulanti beleži se konstantan pad broja pregleda pacijenata sa sumnjom na ovu virusnu infekciju i uglavnom se radi o kontrolnim pregledima.

NEGOTIN

U opštini Negotin broj osoba pozitivnih na korona virus prema najnovijim izveštajima povećan je za jednu osobu i od početka pandemije ukupno iznosi od 109.

Pozitivni nalaz danas je potvrđen kod ženske osobe iz opštine Negotin, starosti 24 godine, koja ima blaže simptome.

Od početka pandemije ukupno je urađeno 1.968 testova, od kojih se čeka rezultat za još 98 uzoraka.

KNJAŽEVAC

Od početka pandemije do 13. avgusta na teritoriji opštine Knjaževac od korona virusa obolelo je ukupno 200 osoba, saopštio je Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar.

Od početka pandemije do 13. avgusta na području opštine Knjaževac na COVID-19 testirano je 1.849 osoba. Rezultat je završen za 1.792 testa, za 57 još uvek nije, a u 33 slučaja testiranje je neophodno ponoviti.

Broj pozitivnih na korona virus, u odnosu na prethodno saopštene podatke, povećan je za četiri osobe i sada iznosi 200. Na COVID-19, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar, pozitivna je jedna žena i tri muškarca, starosti od 36 do 68 godina.

Broj osoba stavljenih pod medicinski nadzor na teritoriji opštine Knjaževac je 563, a od korona virusa u Knjaževcu je do sada izlečeno 116 pacijenata, navodi se u izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar.

KLADOVO

Ni u Kladovu prema rezultatima testova koji su juče stigli u Zdravstveni centar u opštini Kladovo nema novoobolelih od korona virusa.

Četvoro pacijenata imalo je negativan drugi kontrolni test, čime je broj oporavljenih povećan na 106 i broj aktivno pozitivnih smanjen na 39.

MAJDANPEK

Smanjuje se broj pacijenata iz majdanpečke opštine koji su na hospitalizaciji u tercijalnoj ustanovi i sada ih je osam, a na kućnom lečenju nakon otpuštanja iz bolnice je 32.

U drugom talasu, izlečeno je 59 lica, aktivno zaraženih je 45, a od posledica korona virusa od početka epidemije preminule su četiri osobe.

U majdanpečkoj kovid ambulanti od početka jula testirano je 342 lica i od 318 do sada pristiglih rezultata na COVID-19 bilo je pozitivno 83, negativno 213, ponovljeno je 46 PCR testova, a čeka se 24 rezultata. Inače, od početka epidemije korona virusom u majdanpečkoj opštini bilo su inficirane 104 osobe, a testirano je 798 lica.

Možda će Vas zanimati

84. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 84. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Na 84. sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, razmatrano je …

Rajačka narodna škola zdravlja: Beograd i COVID-19

Rajačka narodna škola zdravlja: Beograd i COVID-19

Šta uraditi sa Beogradom? Beograd je najveće i najopasnije žarište širenja korona virusa u Srbiji. …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica