Тимочка КрајинаБорЕпидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 21.07.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 21.07.2020.

Тимочка Крајина — COVID-19

Од јуче до данас, у референтним лабораторијама, налазе се 11 обрађених узорака тестираних грађана на територији Зајечара и међу њима нема COVID-19 позитивних случајева.

Тренутно је у раду 110 раније и 35 данас послатих узорака.


Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација једна особа је излечена, а забележен је један нови случај вируса корона, што значи да на данашњи дан у Бору има укупно 28 особа позитивних на вирус.


Према резултатима који су данас стигли у неготинску здравствену установу нових случајева нема. Наиме, од резултата 17 тестова негативно је 11, а за шест би требало да се понови тестирање. На територији општине Неготин активно је седам случајева вируса COVID-19.


У нишком Клиничком центру преминула је још једна особа из Књажевца од последица инфекције корона вирусом.

Како је саопштено из ЗЦ „Књажевац” од последица инфекције корона вирусом у КЦ „Ниш” преминула је још једна особа.

Према најновијем извештају из ове установе, тестирано је 138 лица, од чега је 50 позитивних, док се за 40 резултати чекају.


Према подацима Здравственог центра „Кладово”, а на основу пристиглих резултата из референтних лабораторија присуство корона вируса потврђено је данас код мушкарца старог 53 године, чиме је број активно позитивних на подручју општине Кладово сада 50 и међу њима је четворо деце млађе од 18 година.

Резултати другог контролног теста на COVID-19 негативни су за два пацијента, па је број излечених повећан на 37 особа. Данас је тестирано 20 лица.

Иначе, од почетка епидемије вирусом корона инфицирано укупно 87 особа, две особе су преминуле, а PCR тестове је до сада урадило 810 грађана.


Према подацима доступним на сајту Дома здравља у Мајданпеку, на територији општине Мајданпек, према данас пристиглим резултатима евидентирана су још четири нова случаја вируса COVID-19.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб