Тимочка КрајинаEURC – Инфо сесије у Зајечару, Бору, Пожаревцу и Јагодини поводом конкурса...

EURC – Инфо сесије у Зајечару, Бору, Пожаревцу и Јагодини поводом конкурса подршке за неформалне групе

EURC – Инфо сесије у Зајечару, Бору, Пожаревцу и Јагодини поводом конкурса подршке за неформалне групе

Неформалне групе у Србији имају прилику да се пријаве за подршку путем програма “Програм подршке неформалним групама”.

Овај позив представља део пројекта „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“, вођен од стране Београдске отворене школе, са циљем оснаживања процеса приступања Србије Европској унији кроз подршку цивилном друштву и активно учешће ван система јавне управе.

За неформалне групе из јужне и источне Србије (окрузи: Борски, Зајечарски, Поморавски, Браничевски, Пиротски, Јабланички, Пчињски, Нишавски, Топлички, Расински) пријаве можете извршити преко REURC ENECA и њихових посредничких организација ТОЦ, Некус Врање и Проактив. Програм пружа финансијску и менторску подршку групама које желе да решавају конкретне проблеме у својим заједницама. ТОЦ из Зајечара ће у наредном периоду пружати подршку неформалним групама из Зајечарског, Борског, Поморавског и Браничевског округа, а у којима ће укупно бити подржано 10 неформалних група.

Програм омогућава групама појединаца, које броје најмање три члана и које су држављани Србије, да се пријаве са пројектима усмереним ка решавању локалних изазова. Неформалне групе не морају бити регистроване као удружења грађана и не захтевају претходно искуство.

Активности које се подржавају у оквиру овог програма укључују кампање за подизање свести, уређење јавних простора или ангажовање заједнице кроз различите формате попут петиција, трибина и уличних акција.

Групама је на располагању финансијска подршка до 235.000,00 динара , а подршка ће пружати посредничке организације ЕУ Ресурс центра кроз програмски и финансијски сегмент. Пројекти ће се реализовати у периоду од три до пет месеци, од 1. маја до 30. септембра 2024. године.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Неформалне групе могу доставити своје пријаве електронским путем до 6. марта 2024. године. Пријаве требају садржавати попуњен формулар за пријаву, предлог буџета пројекта и изјаву неформалне групе. Све потребне за преузимање можете пронаћи ОВДЕ.

ИНФО СЕСИЈЕ ПРОГРАМ ПОДРШКЕ

ТОЦ као посредничка организација REURC ENECA одржаће инфо сесије током фебруара како би пружиле додатне информације о позиву.

Инфо сесије ће бити одржане по следећем распореду:

  • За Борски округ – Бор – 26. фебруар 2024. године, 14:00 сати, просторије ИТ центра Бор, Николе Пашића;
  • За Браничевски округ – Пожаревац – 27. фебруар 2024. године, 11:00 сати;
  • За Поморавски округ – Јагодина – 27. фебруар 2024. године, 15:00 сати, просторије Црвеног Крста Јагодина, Браће Дирак 48;
  • За Зајечарски окргу – Зајечар – 28. фебруар 2024. године, 14:00 сати, Простор за ПОМАК, Генерала Гамбете 44, 8. спрат.

За инфо сесије сви заинтересовани се могу пријавити попуњавањем кратког формулара.

Све додатне информације о овом позиву могу се пронаћи у Смерницама за учешће у Програму подршке неформалним групама ОВДЕ, као и контактирањем ТОЦ-а као посредничке органзације на телефон 069/4441091, или путем електорнске поште konkurs@toc.rs.

Пројекат се реализује у оквиру пројекта „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“ који Београдска отворена школа спроводи у партнерству с организацијама цивилног друштва: Новосадска новинарска школа, ENECA, Ужички центар за права детета, Нова планска пракса, Сигурне стазе, Млади пољопривредници Србије и међународним партнером фондацијом Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Пројекат је подржан од стране Европске уније и биће реализован у периоду од 2023. до 2026. године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб