ВестиФондација „Искорак”: Малој Никодини из Звездана неопходна помоћ за лечење

Фондација „Искорак”: Малој Никодини из Звездана неопходна помоћ за лечење

Никодини Живић из Звездана код Зајечара је неопходна финансијка помоћ! Њој је дијагностификован страбизам и уколико не оде на операцију може доћи до даљих компликација и слабљења вида.

Страбизам је поремећај положаја очију – немогућност оба ока да истовремено гледају у истом правцу, односно у исти предмет посматрања. Паралелни положај очију има велико значење за квалитетан развој вида у детињству, а током живота омогућује видну функцију без тегоба.

Ако се јави било који поремећај у раном детињству, поремети се бинокуларни вид, око које не фиксира „бежи“, „скреће“, а ако је препрека на оба ока јавиће се и нистагмус (брзи, невољни покрети очију) са дубоком слабовидошћу.

Како би Никодина наставила нормалан живот неопходна јој је операција која кошта 177.000 динара.

Њени родитељи налазе се у лошој финансијској ситуацији, нису у могућности да финансирају операцију и неопходна им је помоћ.

Никодина је млађа сестра Немање Живића, који је недавно оперисан од исте болести, и захваљајући хуманим људима и донацијама – добио је прилику за нормално одрастање.

„Хајде да ту прилику пружимо и његовој сестри Никодини”, позивају из Фондације „Искорак”.

Сви који желе да помогну могу то учинити преко сајта Фондације „Искорак” или директно путем линка – ОВДЕ – кликом на дугме „Донирај“ у дну странице.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб