Тимочка КрајинаЗајечар„Фудбалска енциклопедија Зајечара“ представљена у зајечарском позоришту

„Фудбалска енциклопедија Зајечара“ представљена у зајечарском позоришту

У сали Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, представљена је „Фудбалска енциклопедија Зајечара“, аутора Владимира Станковића и Драгана Ранђеловића Гагија.

Кроз око 300 биографија тренера, играча и осталих актера локалне фудбалске прошлости, публикација у издању Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар, представља бројне непознате приче и чињенице из историје зајечарског спорта.

Књига је, како потписани аутори, Владимир Станковић и Драган Ранђеловић Гаги кажу – колективно дело.

На промоцији су такође говорили и Велибор Тодоров – директор Историјског архива „Тимочка Крајина“ и некадашњи играч ФК „Тимока“, говорио је и Иван Јоковић – играч ФК „Тимока“ и дугогодишњи председник клуба.

Својим присуством, промоцији је част приредио и Момчило Меда Илић, једна од највећих и најупечатљивијих легенди Фудбалског клуба „Тимок“, који је своју каријеру наставио играјући за „Црвену звезду“, док је као тренер радио за чак 17 југословенских клубова, али и у Судану.

Промоцију је у име издавача водио Никола Милутиновић – историчар. Промоцију је употпунила и музичка пратња у извођењу Маше Урсуловић, ученице петог разреда ОМШ „Стеван Мокрањац“ у Зајечару – одсек гитара.

Већи део књиге везан је за ФК „Тимок“, али су се аутори такође присетили и оних коју су играли у „Кабловима“, “Путевима“, “Младости“, „Кристалу“, „Железничару“ и осталим градским клубовима. У збирци су заступљени мини портрети фудбалера, тренера, функционера, судија, новинара, здравствених радника, економа, домара, али и навијача.

„Фудбалска енциклопедија Зајечара“ изазвала је велико интересовање публике, јер је сала зајечарског позоришта била испуњена до последњег места.

„Фудбалска енциклопедија Зајечара“ ће 17. маја ове године бити представљена и у Београду, у Удружењу „Тимочана и Крајинаца“.

Заинтересовани ову публикацију могу потражити наредних дана у Историјском архиву у Зајечару.

Књига је реализована под покровитељством Министарства културе Републике Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб