Тимочка КрајинаЗајечарГИК Зајечар: Предизборна тишина почиње од 14. децембра у поноћ

ГИК Зајечар: Предизборна тишина почиње од 14. децембра у поноћ

Сходно члану 6. став 3. Закона о избору народних посланика, забрањено је 48 часа пре дана гласања и на дан гласања до затварања бирачких места да се у медијима и на јавним скуповима објављују процене резултата избора, јавно представљају кандидати на изборима за народне посланике и њихови изборни програми и позивају бирачи да гласају, односно да не гласају за одређене изборне листе.

То значи да предизборна тишина почиње од 14. децембра 2023. године у 24:00 часа и траје до затварања бирачких места 17. децембра 2023. године у 20:00 часова, саопштила је Градска изборна комисија града Зајечара.

Напомињено, да сходно напред наведеном Закону, под медијима се подразумевају дневне и периодичне новине, сервис новинске агенције, радио-програм и телевизијски програм и електронска издања тих медија, као и самостална електронска издања (уређивачки обликоване интернет странице или интернет портали), а који су регистровани у Регистру медија, у складу са законом.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб