VestiGoogle od septembra rangira sajtove prema mobilnim verzijama

Google od septembra rangira sajtove prema mobilnim verzijama

Muškarac drži mobilni telefon

Google je najavio da će od septembra započeti podrazumevano indeksiranje stranica prema njihovim verzijama napravljenim za mobilne uređaje. Google je već primenjivao ovakav tip indeksiranja na novim domenima, ali ova promena primenjivaće indeksiranje prilagođeno mobilnim uređajima na svim domenima.

Ovakav razvoj događaja priprema se već godinama, a iz Google kompanije kažu da je 70 odsto sajtova prikazanih u rezultatima pretraživanja već prihvatilo indeksiranje mobilnih uređaja. Indeksiranje preostalih sajtova biće obavljeno do septembra, kada će novi način prikaza rezultata biti zvanično pušten u rad.

Eksperimentisanje sa davanjem prednosti stranicama koje su napravljene za mobilne uređaje započeto je 2016. godine, a prošle godine je indeksiranje novih domena postalo podrazumevano na taj način. Prelazak na potpuno davanje prednosti takvom načinu indeksiranja zato predstavlja logičan i prirodan korak.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,340PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub