ВестиГОРЕ ЧЕТИНАРИ НА СТАРОЈ ПЛАНИНИ: У гашењу пожара учествују и зајечарски ватрогасци

ГОРЕ ЧЕТИНАРИ НА СТАРОЈ ПЛАНИНИ: У гашењу пожара учествују и зајечарски ватрогасци

Пожар на Старој планини
Фото: Покрет „Одбранимо реке Старе планине” / Приватна архива

Велики шумски пожар који је избио са бугарске стране Старе планине преселио се и на српски део планине, угрожени су четинари, а према последњим сазнањима ситуација је озбиљна.

Огроман облак дима надвио се над великим делом Старе планине, ветар који дува проузроковао је да се ватра синоћ прошири и на српску страну планине.

Према последњим информацијама, гори већи део планине, а посебно забрињава чињеница да је угрожена једна од наших најлепших речних долина, предео познатији као Арбиње, који се налази у горњем делу Дојкиначке реке и представља строги резерват природе.

Како су за „Блиц” рекли из покрета „Одбранимо реке Старе планине”, ватра је стигла и до четинара.

Како је саопштено јутрос из МУП-а, односно Сектора за ванредне ситуације, њихове екипе укључене су локализацију овог пожара.

Како наводе, нема угроженог становништва, као ни објеката. Забрињава то што је ватра захватила веома неприступачан терен.

„У интервенцији на изузетно неприступачном терену учествује 55 ватрогасаца-спасилаца из Ватрогасно-спасилачких јединица Пирот, Димитровград, Бабушница, Ниш, Зајечар, Лесковац, Смедерево и Панчево са укупно 19 возила”, саопштено је из МУП-а.

 

Извор: blic.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,388ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб