Тимочка КрајинаБорГрад Бор доделио најуспешнијим спортистима стипендије и награде (ФОТО + ВИДЕО)

Град Бор доделио најуспешнијим спортистима стипендије и награде (ФОТО + ВИДЕО)

Град Бор доделио најуспешнијим спортистима стипендије и награде

У Градској управи Бор најуспешнијим спортистима овог града додељене су стипендије и награде.

Град Бор доделио најуспешнијим спортистима стипендије и награде

Овом приликом, додељено је осам уговора о стипендирању и исто толико награда спортистима који су остварили значајне спортске успехе током 2023. године.

Град Бор доделио најуспешнијим спортистима стипендије и награде

Градоначелник Бора Александар Миликић свима је честитао на досадашњим спортским резултатима уз обећање да ће им Град Бор убудуће бити најјача подршка и ослонац. Спорт ће и даље бити приоритетна област за улагање, како кроз инфраструктуру, тако и кроз подршку спортским клубовима и организацијама.

Град Бор доделио најуспешнијим спортистима стипендије и награде

Спортисти који су достојно представљали Град Бор у наредних годину дана добијаће месечну стипендију у износу од 12 хиљада динара уместо до сада седам хиљада, док су награду од 48 до 180 хиљада динара ове године добили спортисти и спортске организације на основу остварених резултата на такмичењима током минуле године, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Веома сам срећан што сам имао част да најуспешнијим спортистима нашег града уручим награде и стипендије. Наши спортисти су шампиони у различитим спортовима и дисциплинама и захваљујући њиховом труду и успесима Бор је постао препознатљив на светској и европској спортској мапи. Поносни смо на чињеницу да Бор има чланове репрезентације Србије у готово свим спортовима. Њихови успеси су наша инспирација и зато ћемо наставити да подржавамо таленте и спортске клубове, свесни колика је улога спорта у промовисању здравог начина живота. Честитам свим добитницима награда и стипендија, као и њиховим клубовима на изузетним резултатима. Из године у годину се види напредак клубова и наших спортиста. Ове године смо направили једну малу промену, уместо седам хиљада, стипендије ће бити 12 хиљада динара, у наредних 12 месеци и то је само једна симболична помоћ и подршка младим стипендистима да виде да град брине о њима. У 2025. години биће увећан буџет и за спорт, али и за спортске стипендије”, казао је Миликић.

Град Бор доделио најуспешнијим спортистима стипендије и награде

Награде и стипендије додатно ће мотивисати борске спортисте, каже млади кик-боксер Урош Kрстић.

Урош Крстић – кик-боксер, Кик-бокс клуб „Бор”

„Ова награда и стипендија даће ми мотивацију да само наставим да нижем успехе. Од ове године такмичим се у категорији сениора и очекује ме и европско и светско такмичење. Противници су старији, искуснији, али то ме неће поколебати да постигнем добар резултат”, рекао је Урош Kрстић.

Град Бор доделио најуспешнијим спортистима стипендије и награде

Бодибилдинг клуб „Партизан” Бор остварује огромне успехе, како на државним такмичењима, тако и на европским и светским, а уједно је и први у Србији као најбољи женски бодибилдинг клуб.

Александар Стојић – Бодибилдинг клуб „Партизан” Бор

„Поновили смо успех и од 172 званична клуба, били смо први у држави као најбољи женски клуб, то је препознала и локална самоуправа и већ нас пету годину заредом награђује као најбољи клуб у држави. Подршка локалне самоуправе много нам значи. Прошле године имали смо најбољи резултат и у историји клуба и мушког и женског, освојили смо две златне медаље, две сребрне медаље и једну бронзану на Светском првенству и две златне и једну бронзану на Европском првенству. Највећи део бодибилдинг репрезентације чине такмичари клуба ’Партизан’ из Бора и потрудићемо се да остваримо још боље резултате. Очекују нас квалификације и Светско првенство за жене у Токију у Јапану, а за мушкарце у Ирану”, поручио је Александар Стојић, Бодибилдинг клуб „Партизан” Бор.

Град Бор доделио најуспешнијим спортистима стипендије и награде

У дисциплинама као што су џудо, рукомет, куглање, кошарка и бодибилдинг, многи спортисти из Бора налазе се у националном тиму, представљајући свој град и земљу на међународној сцени. Спортисти града Бора су годинама препознатљиви широм Европе и света, што додатно наглашава значај улагања у спортске таленте.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб