Тимочка КрајинаБорГрад Бор потписао уговор о суфинансирању програма уградње соларних панела за домаћинства

Град Бор потписао уговор о суфинансирању програма уградње соларних панела за домаћинства

Град Бор: Потписивање уговора о суфинансирању програма уградње соларних панела за домаћинства
Фото: Град Бор

Прилику да на својим кућама уграде соларне панеле како би смањили потрошњу електричне енергије и смањили рачуне за своја домаћинства имаће и грађани Бора.

Бор је једна од 37 локалних самоуправа које су издвојиле највише средстава у буџету за уградњу соларних панела и тиме створиле услове за учествовање у овом пројекту.

„Оно што је најбитније, на овај начин смо показали спремност и свест да ствари мењамо набоље. То значи да ће наши грађани, уз помоћ и подршку Министарства рударства и енергетике и локалне самоуправе, постављањем соларних панела допринети смањењу потрошње електричне енергије, а истовремено биће им омогућено да значајно смање трошкове за своја домаћинства”, поручио је градоначелник Бора Александар Миликић.

Грађани ће на јавни позив моћи да конкуришу уз профактуру изабраних привредних субјеката. Програм ће се спроводити по моделу који значи да 50 одсто новца обезбеђују јединице локалне самоуправе и Министарство, а 50 одсто плаћају сами грађани.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб