Timočka KrajinaBorGrad Bor raspisao konkurs za dodelu 36 stipendija studentima osnovnih akademskih i...

Grad Bor raspisao konkurs za dodelu 36 stipendija studentima osnovnih akademskih i master studija u školskoj 2022/2023. godini

Grad Bor – Opština

Grad Bor raspisao je konkurs za dodelu 36 stipendija studentima osnovnih akademskih i master studija u školskoj 2022/2023. godini.

Po ovom konkursu stipendiraće se 30 studenata osnovnih akademskih studija i 6 studenata master studija, koji su upisani na nekom od državnih fakulteta. Iznos stipendije je 11 hiljada dinara i isplaćivaće se u 10 jednakih rata, što je za dve hiljade dinara više u odnosu na prošlu školsku godinu.

„Pravo učešća na konkursu imaće studenti osnovnih akademskih studija od druge godine sa prosekom iznad 8,50. Kako bi ispunili sve uslove konkursa, studenti su obavezi da pored prijave u slobodnoj formi dostave i kopiju indeksa, lične karte i potvrdu sa fakulteta na kojoj se vidi prosečna ocena studiranja. Studenti master studija potrebno je da dostave potvrdu da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da su nezaposleni. Zatim, potrebno je da uz dokumentaciju prilože i visinu primanja članova porodice kao i da nisu korisnici republičke stipendije ili republičkog kredita”, istakla je Tamara Paunović, član Gradskog veća u Boru.

Konkurs je otvoren od 17. novembra, a prijave se mogu podneti do 2. decembra 2022. na portirnici Gradske uprave Bor ili na adresu Moše Pijade broj 3.

Ove godine, iz lokalnog budžeta, za ove namene izdvojeno je tri miliona i 960 hiljada dinara.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub