ВестиГрад Зајечар суфинансира 11 медијских пројеката: Највише пара за РТВ Мајданпек

Град Зајечар суфинансира 11 медијских пројеката: Највише пара за РТВ Мајданпек

Град Зајечар – Медији

Градско веће града Зајечара на седници одржаној 31. јула донело је решење о расподели средстава за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града Зајечара за 2020. годину.

На конкурс је пристигло 43 благовремених и потпуних пријава/пројеката. Од четрдесет и три пристигла, трочлана комисија издвојила је једанаест пројеката за које Град Зајечар издваја укупно 11.4 милиона динара.

Градско веће именовало је конкурсну комисију у саставу: Жељко Савић из Черевића, Општина Беочин, на предлог Друштва новинара Војводине Нови Сад, Ђорђе Ковачевић из Крушевца, на предлог Удружења електронских медија „ComNet” Београд и Гордана Ристић из Врања, запослена у Радио телевизији Врање.

Комисија је образложила свој начин рада, критеријуме којима су се руководили, примедбе и сугестије. Комисија је свој рад организовала у неколико корака. Прво су елиминисали пројекте који не испуњавају критеријуме и циљеве конкурса и који не могу да буду подржани суфинансирањем, односно средствима из јавних извора. Затим су изабрали пројекте који испуњавају све услове, анализирали буџете пројеката и саме теме пројекта.

На овогодишњем конкурсу највише средстава добила је Радио телевизија Мајданпек д.о.о. (Т1 телевизија)4.100.000 динара, за пројекат под називом „Поглед у прошлост” – Општина Зајечар за који је потраживала 4.200.000 динара.

„ТИМОК” а.д. Ниш, Огранак „Тимок” – Зајечар, добио је тражени износ од 1.590.000 динара за реализацију пројекта под називом „Зајечар још ближи грађанима”.

Радио Магнуму д.о.о. одобрено је два пројекта „Млади у фокусу” и „Зајечар, мој град – А, где сам ту ја”. За пројекат „Зајечар, мој град – А, где сам ту ја” који ће бити реализован на радију одобрено је 892.000 динара, док је за пројекат „Млади у фокусу” који ће бити објављен на радијском порталу одобрено 400.000 динара. „Радио Магнум” за потребе пројекта „Зајечар, мој град – А, где сам ту ја” потраживао је 1.292.000,00 динара, а за пројекат „Млади у фокусу” 950.300,00 динара.

Продукцијска кућа За медиа д.о.о. Зајечар за пројекат „Реке и језера Града Зајечара” добила је тражени износ од 1.115.840,00 динара.

Istok company d.o.o. Salaš (ТВ Исток) добио је 1.008.000 динара за реализацију пројекта „Зајечар мој град”. „Телевизија Исток” за овај пројекат потраживала је 1.700.000,00 динара.

Комисија је Предузећу за маркетинг, издавачку делатност, радио и телевизију Happy TV д.о.о. Београд (Земун) одобрила тражену своту од 787.000 динара за реализацију пројекта „Прело у Зајечару”.

Зоран Николић ПР, Агенција за производњу радио и телевизијских програма Студио 101, Зајечар добио је износ од 500.000 динара за реализацију пројекта под називом „Лепа реч за лепши Зајечар”. За овај пројекат потраживано је 1.000.000,00 динара.

Мануела Радојковић, ПР Агенција за производњу кинематографских дела, аудио визуелних производа и телевизијског програма HELLOANIMATION из Ниша, добила је тражени износ од 460.000 динара за пројекат „Здравствена заштита у Зајечару”.

Милош Петровић, ПР Агенција рекламних делатности АС Медиа, Зајечар, добила је износ од 292.000 динара за суфинансирање пројекта „Знање је у моди 2”. За суфинансирање овог пројекта потраживано је 592.000,00 динара.

Тимочка ДОО Зајечар, за реализацију суфинансираног пројекта „Враћају се роде у Зајечар” добиће 255.160 динара. За потребе овог пројекта „Тимочка” је потраживала 567.000,00 динара.

Градско веће града Зајечара сматра да је комисија посао обавила у складу са прописима, а да ће пројекти, чије је суфинансирање предложила, задовољити јавни интерес грађана Зајечара за јавним информисањем са средствима која су им расподељена.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб