VestiGrad Zaječar sufinansira 11 medijskih projekata: Najviše para za RTV Majdanpek

Grad Zaječar sufinansira 11 medijskih projekata: Najviše para za RTV Majdanpek

Grad Zaječar – Mediji

Gradsko veće grada Zaječara na sednici održanoj 31. jula donelo je rešenje o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara za 2020. godinu.

Na konkurs je pristiglo 43 blagovremenih i potpunih prijava/projekata. Od četrdeset i tri pristigla, tročlana komisija izdvojila je jedanaest projekata za koje Grad Zaječar izdvaja ukupno 11.4 miliona dinara.

Gradsko veće imenovalo je konkursnu komisiju u sastavu: Željko Savić iz Čerevića, Opština Beočin, na predlog Društva novinara Vojvodine Novi Sad, Đorđe Kovačević iz Kruševca, na predlog Udruženja elektronskih medija „ComNet” Beograd i Gordana Ristić iz Vranja, zaposlena u Radio televiziji Vranje.

Komisija je obrazložila svoj način rada, kriterijume kojima su se rukovodili, primedbe i sugestije. Komisija je svoj rad organizovala u nekoliko koraka. Prvo su eliminisali projekte koji ne ispunjavaju kriterijume i ciljeve konkursa i koji ne mogu da budu podržani sufinansiranjem, odnosno sredstvima iz javnih izvora. Zatim su izabrali projekte koji ispunjavaju sve uslove, analizirali budžete projekata i same teme projekta.

Na ovogodišnjem konkursu najviše sredstava dobila je Radio televizija Majdanpek d.o.o. (T1 televizija)4.100.000 dinara, za projekat pod nazivom „Pogled u prošlost” – Opština Zaječar za koji je potraživala 4.200.000 dinara.

„TIMOK” a.d. Niš, Ogranak „Timok” – Zaječar, dobio je traženi iznos od 1.590.000 dinara za realizaciju projekta pod nazivom „Zaječar još bliži građanima”.

Radio Magnumu d.o.o. odobreno je dva projekta „Mladi u fokusu” i „Zaječar, moj grad – A, gde sam tu ja”. Za projekat „Zaječar, moj grad – A, gde sam tu ja” koji će biti realizovan na radiju odobreno je 892.000 dinara, dok je za projekat „Mladi u fokusu” koji će biti objavljen na radijskom portalu odobreno 400.000 dinara. „Radio Magnum” za potrebe projekta „Zaječar, moj grad – A, gde sam tu ja” potraživao je 1.292.000,00 dinara, a za projekat „Mladi u fokusu” 950.300,00 dinara.

Produkcijska kuća Za media d.o.o. Zaječar za projekat „Reke i jezera Grada Zaječara” dobila je traženi iznos od 1.115.840,00 dinara.

Istok company d.o.o. Salaš (TV Istok) dobio je 1.008.000 dinara za realizaciju projekta „Zaječar moj grad”. „Televizija Istok” za ovaj projekat potraživala je 1.700.000,00 dinara.

Komisija je Preduzeću za marketing, izdavačku delatnost, radio i televiziju Happy TV d.o.o. Beograd (Zemun) odobrila traženu svotu od 787.000 dinara za realizaciju projekta „Prelo u Zaječaru”.

Zoran Nikolić PR, Agencija za proizvodnju radio i televizijskih programa Studio 101, Zaječar dobio je iznos od 500.000 dinara za realizaciju projekta pod nazivom „Lepa reč za lepši Zaječar”. Za ovaj projekat potraživano je 1.000.000,00 dinara.

Manuela Radojković, PR Agencija za proizvodnju kinematografskih dela, audio vizuelnih proizvoda i televizijskog programa HELLOANIMATION iz Niša, dobila je traženi iznos od 460.000 dinara za projekat „Zdravstvena zaštita u Zaječaru”.

Miloš Petrović, PR Agencija reklamnih delatnosti AS Media, Zaječar, dobila je iznos od 292.000 dinara za sufinansiranje projekta „Znanje je u modi 2”. Za sufinansiranje ovog projekta potraživano je 592.000,00 dinara.

Timočka DOO Zaječar, za realizaciju sufinansiranog projekta „Vraćaju se rode u Zaječar” dobiće 255.160 dinara. Za potrebe ovog projekta „Timočka” je potraživala 567.000,00 dinara.

Gradsko veće grada Zaječara smatra da je komisija posao obavila u skladu sa propisima, a da će projekti, čije je sufinansiranje predložila, zadovoljiti javni interes građana Zaječara za javnim informisanjem sa sredstvima koja su im raspodeljena.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub