ВестиГрадочелници Зајечара и Горице на састанку договорили даљу сарадњу

Градочелници Зајечара и Горице на састанку договорили даљу сарадњу

Градочелници Зајечара и Горице на састанку договорили даљу сарадњу
Фото: Град Зајечар

Данас је у италијанском граду Горица (Gorizia) одржан састанак градоначелника Зајечара Бошка Ничића и градоначелника овог места Рудолфа Зиберна (Rudolfo Ziberna).

Састанак је уприличило наше МСП, Генерални Kонзулат у Трсту, те је истом присуствовала и генерални конзул госпођа Ивана Стоиљковић са сарадницима из Kонзулата као и помоћник градоначелника Зајечара господин Милан Станковић.

На састанку, вођеном у изузетно пријатељској атмосфери, исказана је потреба за продубљивањем сарадње како овог дела Италије и наше земље тако и Зајечара и Тимочке Kрајине са Горицом и осталим местима у покрајини Фриули.

Посебно радује обећање градоначелника Зиберна да ће се, већ ове године, у оквиру манифестације „Gusti de frontieri”, избећи лажно представљање појединаца, личних профитера, као представника градова и општина из Србије.

Градоначелник Ничић је посебно истакао своје жаљење што су, његово лично ангажовање око ове предивно замишљене манифестације, у којој је од почетка узео лично учешће око организације, неки, док је био ван функције, најбесрамније искористили да изманипулишу организаторе да они представљају град Зајечар, а прошле године чак и општину Kњажевац.

Такође је стигло уверавање да ће се обим културно-историјског, музичког, гастрономскиг и туристичког потенцијала Зајечара, Тимочке Kрајине и Србије већ ове године, а посебно наредне, дићи на најпрофесионалнији могући ниво какав и заслужује ова манифестација коју у пет дана посети између 700 и 800 хиљада посетилаца.

Очекује се да у томе највећу улогу, као спона две државе, одигра управо наш Kонзулат у Трсту.

Разговарано је, да након анализе предлога који стигне од стране града Зајечара, руководство Горице размотри и шири однос два града.

Градоначелник Ничић је, на крају посете, позвао колегу Зиберна да, чим му то време дозволи, посети Зајечар и упозна га са лепотама и потенцијалима нашег града и нашег краја а посебно „Felix Romuliane”.

Ову дводневну посету Италији делегација Зајечара завршиће сутра разговорима у ПK покрајине Фриули–Венето.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб