Тимочка КрајинаБорГрадоначелник Бора Александар Миликић обишао ЈКП „Топлана”: Све спремно за почетак грејне...

Градоначелник Бора Александар Миликић обишао ЈКП „Топлана”: Све спремно за почетак грејне сезоне

Градоначелник Бора Александар Миликић обишао ЈКП „Топлана”: Све спремно за почетак грејне сезоне

ЈКП „Топлана“ у Бору спремно је дочекала нову грејну сезону.

Градоначелник Бора Александар Миликић обишао ЈКП „Топлана”: Све спремно за почетак грејне сезоне

Градоначелник Бора Александар Миликић обишао је ово предузеће, како би се уверио да ће Борани имати стабилно и квалитетно грејање.

Градоначелник Бора Александар Миликић обишао ЈКП „Топлана”: Све спремно за почетак грејне сезоне

„Показали смо да умемо да решимо проблем. Обећали смо прошле године да ће бити грејање у граду Бору на гас, у року од два месеца завршен је нови систем грејања у граду Бору, односно производње топлотне енергије. Реконструисан је стари котао, пребачен на гас, инсталирана два нова котла која је купио град ове године у износу од 300 милиона динара, све је то повезано за рекордна два месеца и синоћ сам имао прилику да видим први пламен овде, којим је пуштен котао у рад и то је велика ствар за све нас. Историју смо написали, историју пишемо. Решавамо деценијски проблем угља, аерозагађење од угља, а оно што је најбитније, лоше грејање које су имали наши Борани због тога што се није инвестирало у изградњу топлане и решавање проблема. Лако је причати о проблемима, лако је критиковати и говорити како нешто није добро, али треба наћи начина, знати, енергије, па и новца и направити овако нешто велико. Борани морају да знају да ће ове године грејање у Бору бити, сигуран сам једно од најбољих од како постоји борска топлана, да ће одавде производња ићи онако како треба и да смо већ направили програм за 2024/25 годину. Поред изградње нове топлане на новој локацији, кренућемо у комплетну реконструкцију топловодне мреже, а посебно ме радује информација коју сам добио пре месец дана, а то је да креће да се гради Гасовод ка граду Бору где ћемо имати сигурно најјефтиније грејање у Србији. Ми сада са компримованим гасом ћемо имати грејање кје може да се покрије са постојећом ценом, а када добијемо природни гас кроз гасовод, Бор ће бити познат по томе што ће имати најјефтиније грејање, а грађани ће бити најзадовољнији у Србији“ истакао је Миликић.

Градоначелник Бора Александар Миликић обишао ЈКП „Топлана”: Све спремно за почетак грејне сезоне Градоначелник Бора Александар Миликић обишао ЈКП „Топлана”: Све спремно за почетак грејне сезоне

Са доласком гаса, решен је вишедеценијски проблем који је био са старим угљаним котловима, поручио је Игор Јанковић, в.д. директора ЈКП „Топлана“ Бор.

Градоначелник Бора Александар Миликић обишао ЈКП „Топлана”: Све спремно за почетак грејне сезоне

„Учинили смо све да ‘Топлана’ и топлификација у граду функционишу, спремили смо све подстанице којих нема мало, 264 на територији града, идентификовали смо цурења на топловодној мрежи и вреловоду, санирали смо и дали смо свој максимум како би се грађани Бора ове године огрејали. Са доласком гаса ми смо решили вишедеценијски проблем који смо имали са старим угљаним котловима, а и са самим угљем. Ова година је прекретница за град Бор, за грађане Бора и за топлану која креће у једну нову епоху, надамо се у много бољу и успешнију него што је била ова претходна. Снабдевање гасом је стабилно, ми смо након спроведеног поступка јавне набавке потписали уговор са добављачима и прве количине гаса су већ на локацији, гас ће сукцесивно стизати у зависности од потрошње и са те стране грађани немају разлога да стрепе и да брину“ казао је Јанковић.

У току је стабилизација грејања, а из ЈКП “Топлана” апелују на грађане да провере своје вентиле и инсталацију.

За пријаву кварова, Борани се могу обратити:

  • погону „Топлификације“ на број телефона: 030/426-398 и
  • погону „Топлане“ за ноћне интервенције на број: 066/87-87-530.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,765ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб