Timočka Timočka
Početna / Vesti / Gradonačelnik Ničić: Ponašanje koje mnogi na ulici pokazuju još je gore u odnosu na epidemiološku situaciju
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić uputio apel Zaječarcima povodom situacije izazvane korona virusom

Gradonačelnik Ničić: Ponašanje koje mnogi na ulici pokazuju još je gore u odnosu na epidemiološku situaciju

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, još jednom je uputio apel svim sugrađanima, povodom epidemiološke situacije, da se pridržavaju mera u borbi protiv korona virusa. Prema njegovim rečima epidemiološka situacija, po pitanju virusa COVID-19, na našoj teritoriji nije uopšte sjajna, a ponašanje koje mnogi pokazuju na ulici još je gore u odnosu na situaciju.

Apel gradonačelnika Zaječara prenosimo u celosti:

Poštovani sugrađani,
 
drage Zaječarke i Zaječarci,
 
ono što mogu (i smem) da vam kažem jeste da sam siguran da epidemiološka situacija, po pitanju virusa COVID-19, na našoj teritoriji nije uopšte sjajna. Nadležni će vas, verovatno ubrzo, obavestiti o tome!
 
Ponašanje koje, mnogi, na ulici pokazuju, još je gore u odnosu na situaciju
 
Ne razumem vas, koji se tako nonšalantno ponašate – shvatate li da nanosite zlo sebi i drugima?!
 
Mi, policija, komunalna policija, inspekcija, Štab za vanredne situacije i dr… nemamo dovoljno ljudi da stražarimo po svakom ćošku, dvorištu, prodavnici, parku, selu i zaseoku. Veliki broj policajaca, upravo zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca, nalazi se u samoizolaciji i ne smeju, radi svog i vašeg zdravlja, da obavljaju, sada kada su nam najpotrebniji, svoje dužnosti!
 
Bez vas, savesnih građana i naših poverenika, nećemo moći da uradimo ništa protiv onih koji bukvalno ugrožavaju život i zdravlje svih nas svojim neodgovornim ponašanjem i postupcima!
 
Da bi zaštitili sve nas krenućemo u još rigoroznije mere, nastavi li se ovakvo ponašanje.
 
Štab će zasedati sutra ili najkasnije u utorak i verovatno doneti sledeće mere:

 • Izdaće se naređenje i ovlašćenje svim poverenicima da moraju opominjati i odmah policiji i komunalnoj policiji dostavljati imena onih koji ne poštuju naredbe i mere ŠVS;
  Poverenici koji ne postupe po naređenju biće smenjeni i kažnjeni shodno zakonima u vreme VS;
 • Zabraniće se rad frizerskih, kozmetičkih salona, salona za masažu i sl. (na zahtev većine njih);
 • Striktno će se zabraniti korišćenje svih zelenih javnih površina i igrališta za maloletna lica koja se na njima zateknu prijave će se pisati roditeljima i izricati kazne od 20.000 do 50.000 dinara.
  Uslovno, do sledećeg vikenda, ukoliko se mere ne budu i dalje poštovale, ova naredba važiće i za Park-šumu „Kraljevica”;
 • Svi maloprodajni objekti, u gradu i selima, koji budu dozvolili konzumiranje pića ispred svojih objekata, biće automatski, istog trenutka zatvoreni do kraja VS.
  To isto će se učiniti i sa objektima koji puste kupce bez maski i zaštitnih rukavica i koji ispred ulaznih vrata ne budu imali dezinfekcionu barijeru (sunđer ili sl. natopljen dezinfekcionim sredstvom) ili u objekat puste više kupaca od dozvoljenog broja (1 kupac na 10 m2);
 • Svi prevoznici radnika u čijim se prevoznim sredstvima zateknu putnici bez zaštitnih maski biće, istog momenta, isključeni iz saobraćaja i predati u nadležnost policije.
  Ukoliko i ove mere ne urode plodom, kao neko ko je u ovoj situaciji odgovoran za zdravlje i živote ljudi, zatražiću pomoć vojske!

Nadam se da, uz pomoć svih vas, razumnih ljudi, do toga nećemo doći.

Možda će Vas zanimati

Timočka — Nestanak struje

Pojedini potrošači u Lenovcu, Lasovu i Zaječaru danas bez struje

Zbog radova na električnoj mreži danas, 22. oktobra, bez napajanja električnom energijom biće potrošači u …

Jesen, devojčica šeta

Jutro hladno, ponegde sa maglom, tokom dana pretežno sunčano i toplije

U Srbiji jutro hladno, ponegde sa maglom koja se može zadržati i duže tokom prepodneva, …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica